Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Przekąski

  • DeserySzybki przepisTanie gotowanieSłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Wiórki kokosowe, czekolada i parę dodatków. Mieszam, przekładam i mam batoniki za grosze

    Macie ochotę na słodką, zdrową przekąskę? Zrobicie ją sami za grosze i to z prostych składników. Wystarczy pół godziny, proste narzędzia i dobre chęci. U mnie te batoniki to hit grudnia.
    12 gru 2025 5:31
    Miniatura: Wiórki kokosowe, czekolada i parę...
  • DeseryŚniadaniaSzybki przepisSłodkie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Ten czekoladowy deser działa na jelita jak balsam. Mieszam przed snem, a rano mam gotowe śniadanie

    Ten zdrowy pudding jadam pasjami zwłaszcza na śniadanie. Uwielbiam jego czekoladowy smak z kwaskowatą nutą, a także to, jak działa na moje jelita. Mieszam wieczorem, a wyciągam rano, a pracy mam na 10 minut.
    11 gru 202520:04
    Miniatura: Ten czekoladowy deser działa na jelita jak...
  • Szybki przepisTanie gotowanieBoże Narodzenie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Takie roladki podasz na co dzień i od święta. Z ich przygotowaniem poradzi sobie nawet dziecko

    Masz ochotę na szybką przekąskę? Brakuje ci czegoś na świątecznym stole? Te roladki sprawdzą się w obu sytuacjach. Nie dość, że proste do zrobienia, to jeszcze apetycznie wyglądają i są bardzo smaczne.
    11 gru 202519:29
    Miniatura: Takie roladki podasz na co dzień i od...
  • KolacjeTanie gotowanieSzybki przepis
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Chrupiące racuchy z wilgotnym wnętrzem. Takie schodzą u mnie w każdych ilościach

    Jeszcze do niedawna racuchy robiłam nieco inaczej. Ostatni pomysł jednak bardzo przypadł do gustu mojej rodzinie. Powiedzieli, że takie chrupiące i zarazem wilgotne racuchy mogą jeść codziennie.
    11 gru 202518:03
    Miniatura: Chrupiące racuchy z wilgotnym wnętrzem....
  • Szybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Nie zwijam, nie składam. Nadziewane naleśniki na przekąskę formuję w elegancki sposób

    Naleśniki smażę dosyć często, bo moja rodzina je uwielbia. Są idealne na co dzień, a odpowiednio uformowane można też podać nawet na świąteczny stół. Te sakiewki wyglądają niezwykle apetycznie, a są proste do zrobienia.
    10 gru 202518:03
    Miniatura: Nie zwijam, nie składam. Nadziewane...
  • Szybki przepisSłoneBoże Narodzenie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Tę elegancką przekąskę robię na Wigilię w 25 minut. Trzy składniki, a goście zawsze proszą o dokładkę

    Nie masz pomysłu na przystawkę do wigilijnej kolacji? Te pyszne ciastka na słono zrobisz w niecałe pół godziny, a efekt zaskoczy smakiem wszystkich gości.
    10 gru 202517:03
    Miniatura: Tę elegancką przekąskę robię na Wigilię w...
  • SłoneKolacjeBoże Narodzenie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Zapomnij o karpiu. Ta świąteczna ryba jest zdrowa, delikatna i bez ości. Idealna dla dzieci i seniorów

    Zapomnij o karpiu. Miętus w galarecie to szlachetna i delikatna propozycja na wigilijny stół, którą doceni każdy.
    10 gru 202516:01
    Miniatura: Zapomnij o karpiu. Ta świąteczna ryba jest...
  • ObiadyMięsneSłoneBoże Narodzenie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Najbardziej soczysty schab na świąteczny stół. Ciocia miała jeden sekret

    Schab to mięso, które jako pieczeń często wychodzi zbyt suche. Ten u mojej cioci zawsze był soczysty i aromatyczny. Przepis jest prosty.
    10 gru 2025 7:05
    Miniatura: Najbardziej soczysty schab na świąteczny...
  • MięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Do tej świątecznej sałatki biorę garnek, bo miska to za mało. Bije jarzynową na głowę

    To królowa świątecznego stołu, bez której nie wyobrażam sobie Bożego Narodzenia. Lepsza i bardziej szlachetna niż zwykła jarzynowa.
    9 gru 202521:06
    Miniatura: Do tej świątecznej sałatki biorę garnek,...
  • KolacjeSłoneBoże Narodzenie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    To był świąteczny hit babci. Dopiero po latach odkryłem, jak naprawdę robiła rybę po grecku

    To nie jest zwykła ryba w warzywach. To smak prawdziwej, polskiej Wigilii, który pamiętam z dzieciństwa. Skorzystaj z przepisu mojej babci, a już zawsze będziesz do niego wracać.
    9 gru 202517:02
    Miniatura: To był świąteczny hit babci. Dopiero po...
  • Szybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Szybka sałatka na przekąskę lub kolację. Zrobisz ją z prostych, sycących składników

    Gdy dokucza głód między obiadem a kolacją, warto sięgnąć po przekąskę. Dobrze jednak, by była wartościowa, a nie tylko dostarczała pustych kalorii. Z czystym sumieniem mogę polecić tę sałatkę, którą każdy z was zrobi z łatwością.
    9 gru 202516:33
    Miniatura: Szybka sałatka na przekąskę lub kolację....
  • Szybki przepisObiadyKolacjeBezmięsneBoże Narodzenie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Ekspresowe krokiety robię bez smażenia naleśników. Idealne do wigilijnego barszczu

    Żadne naleśniki, ale też żadne gotowe tortille. Jest inny, niezwykle pyszny sposób na ekspresowe krokiety. Bez smażenia naleśników i dodatkowej pracy.
    9 gru 202516:03
    Miniatura: Ekspresowe krokiety robię bez smażenia...
  • Szybki przepisTanie gotowanieSmaki świataBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Zamiast klasycznych robię francuskie. Te paszteciki są wykwintne, a proste do zrobienia

    Paszteciki to jeden z możliwych dodatków do czerwonego barszczu. Sposobów ich przygotowania też jest wiele. Można je bowiem zrobić z różnych rodzajów ciast, rozmaicie formować i nadziewać. Dziś przebój prosto z kuchni francuskiej.
    9 gru 2025 9:19
    Miniatura: Zamiast klasycznych robię francuskie. Te...
  • DeserySzybki przepisTanie gotowanieSłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Nie są zbyt słodkie, a doskonale zastępują słodycze. Te kulki robię z lekkostrawnego składnika

    Ochotę na słodkie zaspokajam delikatnie słodkim deserem. Robię go szybko z prostego, lekkostrawnego składnika. Tę przekąskę można jeść bez większych wyrzutów sumienia. Gorąco ją wam polecam.
    9 gru 2025 6:02
    Miniatura: Nie są zbyt słodkie, a doskonale zastępują...
  • ŚniadaniaSzybki przepisSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Gdy tęsknię za smakiem świąt, robię tę kremową pastę. Jeden trik sprawia, że znika z kanapek w chwilę

    Słony śledź, słodko-kwaśne jabłko i ostry chrzan to kwintesencja świąt. Ta prosta pasta pozwala cieszyć się tym smakiem już teraz.
    9 gru 2025 5:34
    Miniatura: Gdy tęsknię za smakiem świąt, robię tę...
  • Tanie gotowanieŚniadaniaBezmięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Wieczorem mieszam łyżką, rano mam bagietki jak z francuskiej piekarni. Genialny nocny patent to hit

    Idealnie chrupiąca skórka, miękki środek i aromat prażonej cebulki. Bez zagniatania i brudzenia rąk. To najlepszy sposób na początek dnia.
    8 gru 202521:02
    Miniatura: Wieczorem mieszam łyżką, rano mam bagietki...
  • ObiadySzybki przepisMięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Do pekinki dorzucam chrupiące kosteczki. Ta surówka znika z talerza szybciej niż obiad

    Surówka z poszatkowanej pekinki to obiadowa klasyka. Gdy do zwykłych warzyw dorzucam pyszne chrupiące kosteczki, znika z talerzy szybciej niż inne dania.
    8 gru 202515:01
    Miniatura: Do pekinki dorzucam chrupiące kosteczki....
  • KolacjeŚniadaniaSmaki świataSłoneBoże Narodzenie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Na wyjątkowe okazje robię francuską pastę rybną. W tym roku trafi na mój wigilijny stół

    Gdy chcę zaskoczyć gości, serwuję francuską pastę łososiową. Sprawdza się tak dobrze, że chcę zrobić ją także na wigilijną kolację. Elegancki dodatek do pieczywa jest gotowy w niecałe pół godziny.
    8 gru 2025 7:04
    Miniatura: Na wyjątkowe okazje robię francuską pastę...
  • SłoneBoże Narodzenie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Ta niedoceniana ryba bije śledzie na głowę. W oleju staje się maślana, soczysta i idealna na Wigilię

    Zapomnij o walce z ośćmi. Ta prosta przekąska to kwintesencja smaku wędzonej ryby w najlepszym, soczystym wydaniu.
    8 gru 2025 5:34
    Miniatura: Ta niedoceniana ryba bije śledzie na...
  • DeserySzybki przepisTanie gotowanieSłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Ten blok czekoladowy pokochała cała rodzina. Jeden dodatek sprawia, że przyjemnie chrupie

    Blok czekoladowy był hitem PRL-u. Smakował na tyle dobrze, że robię go i dziś. Jednak w nieco innej wersji. Oprócz herbatników i bakalii dodaję do niego też chrupiący składnik. Wszyscy zjadają go z przyjemnością.
    7 gru 202521:04
    Miniatura: Ten blok czekoladowy pokochała cała...
  • Szybki przepisSłoneBezmięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Te francuskie kieszonki robię, gdy wpadają goście. Prosty patent sprawia, że zawsze są idealnie chrupiące

    Chrupiące ciasto, ciągnący ser i pyszny farsz. Błyskawiczna przekąska, która zawsze się udaje i smakuje każdemu.
    7 gru 202517:33
    Miniatura: Te francuskie kieszonki robię, gdy wpadają...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 strona 2 3 strona 4 strona 5 strona 6 ... strona 115 strona 116 strona 117 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.