Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Przekąski

  • DeserySzybki przepisTanie gotowanieSłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Ten blok czekoladowy pokochała cała rodzina. Jeden dodatek sprawia, że przyjemnie chrupie

    Blok czekoladowy był hitem PRL-u. Smakował na tyle dobrze, że robię go i dziś. Jednak w nieco innej wersji. Oprócz herbatników i bakalii dodaję do niego też chrupiący składnik. Wszyscy zjadają go z przyjemnością.
    7 gru 202521:04
    Miniatura: Ten blok czekoladowy pokochała cała...
  • Szybki przepisSłoneBezmięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Te francuskie kieszonki robię, gdy wpadają goście. Prosty patent sprawia, że zawsze są idealnie chrupiące

    Chrupiące ciasto, ciągnący ser i pyszny farsz. Błyskawiczna przekąska, która zawsze się udaje i smakuje każdemu.
    7 gru 202517:33
    Miniatura: Te francuskie kieszonki robię, gdy wpadają...
  • Tanie gotowanieSzybki przepisMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    To masełko z wątróbki robię w 15 minut. Kremowe jak pasztet z delikatesów, a zwykłą kanapkę zamienia w rarytas

    Aksamitne, maślane i rozpływające się w ustach. Zwykła kanapka zamienia się w wykwintną przekąskę.
    7 gru 202513:23
    Miniatura: To masełko z wątróbki robię w 15 minut....
  • ObiadySzybki przepisTanie gotowanieMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Niby klasyczny, świąteczny schab. Owocowy farsz kładzie jednak na łopatki

    Wiele osób nie wyobraża sobie świątecznego stołu bez tej pieczeni. U mnie też ma wielu zwolenników, dlatego robię ją zawsze. Odkąd jednak zmieniłam recepturę na farsz, nikt nie mówi, że mięso jest suche.
    6 gru 202519:03
    Miniatura: Niby klasyczny, świąteczny schab. Owocowy...
  • SłoneBoże Narodzenie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Najlepsze korzenne śledzie robię z tym dodatkiem. Elegancka sałatka na Wigilię to hit mojego stołu

    Śledzik w aromatycznej zalewie to potrawa, której nie może zabraknąć na wigilijnej kolacji. Podaję go w formie niecodziennej sałatki. Z tymi składnikami ma wykwintny smak, który zadowoli nawet wybrednych gości.
    6 gru 202516:28
    Miniatura: Najlepsze korzenne śledzie robię z tym...
  • MięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    My nie możemy na to patrzeć, a nasi rodzice się tym zajadali. Bardziej chrupiące niż chipsy

    Ten zapomniany przysmak, ostatnio wraca do łask. Chrupiący, pełen smaku i aromatu i lepszy niż wszystko, co znajdziesz w sklepie. Zajadali się tym nasi rodzice i dziadkowie.
    6 gru 202516:04
    Miniatura: My nie możemy na to patrzeć, a nasi...
  • Szybki przepisBoże Narodzenie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Ciasto na świąteczne pierogi robię szybką metodą i piekę danie w piekarniku. Bez drożdży i czekania

    Lepienie pierogów zajmuje nieco czasu, nie mówiąc o szykowaniu farszu. By go zaoszczędzić, robię bezdrożdżowe ciasto do pieczenia. Wystarczy 10 minut i mogę zająć się resztą potrawy.
    6 gru 2025 8:01
    Miniatura: Ciasto na świąteczne pierogi robię szybką...
  • ObiadyBoże NarodzenieMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Roluję delikatne mięso z farszem i obkładam plasterkami. Nie ma siły, by pieczeń wyszła sucha

    Szukacie pomysłu na świąteczną pieczeń? Ten przepis jest naprawdę dobry, bo przyrządzone w ten sposób mięso nie dość, że wychodzi soczyste, to można je podać na obiad lub kanapki. A jest proste w przygotowaniu.
    6 gru 2025 7:02
    Miniatura: Roluję delikatne mięso z farszem i...
  • Szybki przepisTanie gotowanieSłoneBoże Narodzenie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Suszonych grzybów z wywaru nie wyrzucam, tylko robię z nich racuchy. Niebo w gębie!

    Od mojej babci nauczyłam się sposobu na wykorzystanie grzybów z wywaru. Pyszne racuszki robię w 20 minut bez drożdży, proszku do pieczenia i sody. Są idealne do barszczu i rządzą na moim świątecznym stole.
    5 gru 202520:03
    Miniatura: Suszonych grzybów z wywaru nie wyrzucam,...
  • BezmięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Mój teść nie może przestać mówić o tej sałatce. Powtarza, że jak mało co, krzepi serce i ciało

    Słodkie buraki, słona feta i chrupiące pistacje. Proste połączenie, które nie tylko smakuje obłędnie, ale też jest prawdziwą bombą witaminową. Taką właśnie sałatkę często zajada mój teść i cieszy się zdrowiem.
    5 gru 202517:31
    Miniatura: Mój teść nie może przestać mówić o tej...
  • Tanie gotowanieBezmięsneSłoneBoże Narodzenie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Z gotowego ciasta i cebuli robię wigilijne pierożki. Takie gościły na moim rodzinnym stole

    Do tej świątecznej przekąski mam wielki sentyment. Choć pierożki są proste i wymagają w zasadzie dwóch produktów, goście rozchwytują je zaraz po podaniu. Z odrobiną planowania robię je w pół godziny.
    5 gru 202516:00
    Miniatura: Z gotowego ciasta i cebuli robię wigilijne...
  • BezmięsneSłoneBoże Narodzenie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Mama lepiła paszteciki pół dnia. Ja robię jedną świąteczną roladę i w 30 minut mam ten sam smak

    Ten sam, świąteczny smak, ale bez lepienia i stania godzinami w kuchni. Robi się ją błyskawicznie, a wygląda obłędnie.
    5 gru 202513:21
    Miniatura: Mama lepiła paszteciki pół dnia. Ja robię...
  • BezmięsneSłoneBoże Narodzenie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Gdy zabraknie mi czasu w Święta, ta pyszna ciepła przystawka ratuje sytuację

    Nadchodzą głodni goście, a tu wciąż za mało potraw na stół? Znam to dobrze, więc zawsze mam w pogotowiu kilka prostych produktów. Z makaronowych muszli wyczarowuję pyszne danie, które nigdy nie zawodzi.
    5 gru 2025 6:28
    Miniatura: Gdy zabraknie mi czasu w Święta, ta pyszna...
  • SłoneBoże Narodzenie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Już nie robię śledzi w oleju. Mam na nie o wiele lepszy sposób, który daje więcej aromatu

    Zapomnij o mdłym oleju rzepakowym. Ta prosta zamiana na dobrą i zdrową oliwę z oliwek wynosi klasyczną zakąskę na zupełnie inny poziom. Śledzie nabierają niepowtarzalnego aromatu.
    5 gru 2025 6:02
    Miniatura: Już nie robię śledzi w oleju. Mam na nie o...
  • DeseryTanie gotowanieSłodkie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Ten zdrowy deser mama robiła mi, gdy byłam mała. Trzy składniki, piekarnik, a wychodzi pychota

    Te pieczone jabłuszka to smak mojego dzieciństwa. Prostą i lekką przekąskę robi się z produktów, które większość osób ma w domu. Wciąż uwielbiam ten deser i teraz to ja robię go dla mamy.
    4 gru 202519:02
    Miniatura: Ten zdrowy deser mama robiła mi, gdy byłam...
  • KolacjeŚniadaniaBoże NarodzenieSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Nigdy nie dodaję tego do jarzynowej. Patent babci Tereski sprawia, że sałatka nie jest wodnista i dłużej trzyma świeżość

    Przygotowując jarzynową, łatwo popełnić poważny błąd. Warto go uniknąć i zrobić sałatkę właśnie w ten sposób, dzięki czemu zyska idealną konsystencję i smak.
    4 gru 202517:33
    Miniatura: Nigdy nie dodaję tego do jarzynowej....
  • DeserySzybki przepisSłodkieBoże Narodzenie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Gdy brakuje czasu na makowiec, robię te ślimaczki last minute. Trzy składniki i Wigilia uratowana

    Ten przepis już nieraz uratował moją Wigilię. Makowe ślimaczki last minute podałam zamiast pracochłonnego makowca i wszyscy byli zadowoleni. Wystarczą dosłownie trzy produkty i 20 minut, by cieszyć się pysznym wypiekiem.
    4 gru 202513:22
    Miniatura: Gdy brakuje czasu na makowiec, robię te...
  • DeserySzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Biorę dwa składniki i ekspresowo robię z nich chrupiące ciasteczka. Świetnie poprawiają humor

    Jak poprawić sobie humor w ponury dzień? Proponuję lekkie i słodkie co nieco. Można je schrupać na przekąskę w pracy czy zjeść do kawy. Przygotowanie tych ciasteczek to prawdziwa bułka z masłem, a lepszych nie kupicie w cukierni.
    4 gru 2025 5:28
    Miniatura: Biorę dwa składniki i ekspresowo robię z...
  • ŚniadaniaDeserySzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Zamiast sera biorę gęsty skyr i smażę lekkie placuszki. Znikają szybciej niż syrniki

    Pyszne nabiałowe placuszki robię na bazie gęstego fermentowanego produktu mlecznego, który nie ma grama tłuszczu. Skyrniczki na jogurcie islandzkim mają wspaniały smak i lekką konystencję, a przy tym niewiele kalorii.
    3 gru 202520:03
    Miniatura: Zamiast sera biorę gęsty skyr i smażę...
  • Szybki przepisSłoneBoże Narodzenie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Weź gotowe placki i trzy proste dodatki. Przepyszne roladki w 10 minut

    To najprostsze i najszybsze roladki z wędzonym łososiem. Idealne na przekąskę, świetne do podania gościom.
    3 gru 202519:31
    Miniatura: Weź gotowe placki i trzy proste dodatki....
  • ŚniadaniaKolacjeSzybki przepisSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Ta kremowa pasta bez blendera robi u mnie furorę. Prosty jajeczny trik sprawia, że jest delikatna jak mus

    Do tej pasty ze zdrowej ryby nie używam blendera, a jest delikatna i kremowa. Sekretem receptury jest nietypowe przygotowanie jajek. Gdy nakładam ją na pieczywo, nie potrzebuję już nic więcej.
    3 gru 202513:24
    Miniatura: Ta kremowa pasta bez blendera robi u mnie...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 strona 2 3 strona 4 strona 5 strona 6 ... strona 114 strona 115 strona 116 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.