Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Kolacje

  • ObiadySłoneBoże Narodzenie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Mój tata wędkarz mawiał, że karpia lepiej wypuścić. Na Wigilię smażył tylko jedną delikatną rybę bez ości

    Zapomnij o mulistym posmaku i uciążliwej walce z ośćmi. Ta szlachetna polska ryba to prawdziwy król wigilijnego stołu.
    11 gru 2025 8:31
    Miniatura: Mój tata wędkarz mawiał, że karpia lepiej...
  • ObiadySzybki przepisTanie gotowanieSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Placki ziemniaczane robię tak od miesięcy. Jeden tani składnik dodaje białka i sprawia, że sycą na długo

    Gorące placki z patelni to pyszny i niedrogi obiad, za którym przepada cała rodzina. Do ziemniaków dokładam jeden składnik, z których wychodzą jeszcze lepsze, a przy tym bardziej pożywne i sycące.
    10 gru 202519:35
    Miniatura: Placki ziemniaczane robię tak od miesięcy....
  • PrzekąskiSłoneBoże Narodzenie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Zapomnij o karpiu. Ta świąteczna ryba jest zdrowa, delikatna i bez ości. Idealna dla dzieci i seniorów

    Zapomnij o karpiu. Miętus w galarecie to szlachetna i delikatna propozycja na wigilijny stół, którą doceni każdy.
    10 gru 202516:01
    Miniatura: Zapomnij o karpiu. Ta świąteczna ryba jest...
  • ŚniadaniaSzybki przepisTanie gotowanieSmaki świata
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Bez piany i mąki. Do jajek dorzucam tylko łyżkę tego składnika, a omlet wychodzi lekki jak chmurka

    Gorący omlet to jedno z najlepszych śniadań. By był mięciutki i wilgotny, nie trzeba wcale ubijać piany z białek. Gdy przygotuję go w ten sposób, wprost rozpływa się w ustach.
    10 gru 2025 5:35
    Miniatura: Bez piany i mąki. Do jajek dorzucam tylko...
  • PrzekąskiSłoneBoże Narodzenie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    To był świąteczny hit babci. Dopiero po latach odkryłem, jak naprawdę robiła rybę po grecku

    To nie jest zwykła ryba w warzywach. To smak prawdziwej, polskiej Wigilii, który pamiętam z dzieciństwa. Skorzystaj z przepisu mojej babci, a już zawsze będziesz do niego wracać.
    9 gru 202517:02
    Miniatura: To był świąteczny hit babci. Dopiero po...
  • Szybki przepisPrzekąskiObiadyBezmięsneBoże Narodzenie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Ekspresowe krokiety robię bez smażenia naleśników. Idealne do wigilijnego barszczu

    Żadne naleśniki, ale też żadne gotowe tortille. Jest inny, niezwykle pyszny sposób na ekspresowe krokiety. Bez smażenia naleśników i dodatkowej pracy.
    9 gru 202516:03
    Miniatura: Ekspresowe krokiety robię bez smażenia...
  • Szybki przepisObiadyMięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Szatkuję te małe kapustki i smażę z 2 składnikami. W 20 minut robię obiad, który znika szybciej niż mięso

    Minikapustki w tej wersji łatwo polubić. Podsmażone z boczkiem i ryżem zamieniają się w szybkie danie, którym można solidnie się najeść. Minimum składników i pracy, a maksimum smaku.
    9 gru 2025 8:50
    Miniatura: Szatkuję te małe kapustki i smażę z 2...
  • Szybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Wydrążam, nadziewam i do piekarnika. Te zapiekane buły to doskonała kolacja na ciepło

    Niby buły, ale jakie! Podstawowym składnikiem tej kolacji są bułki, ale mimo to ta kolacja nie jest standardowa. Dużo zmienia pyszne nadzienie i fakt, że całość trafia do piekarnika. Dzięki temu potrawa wychodzi przepyszna i chrupiąca.
    8 gru 202519:01
    Miniatura: Wydrążam, nadziewam i do piekarnika. Te...
  • ObiadySłoneBoże Narodzenie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Nie smażony i nie w galarecie. Tak zrobiony karp na Wigilię rozpływa się w ustach

    Ten karp zawsze wzbudza zachwyt przy wigilijnym stole. To coś innego niż ciężkie tradycyjne dania z tej ryby. Delikatne mięso ma idealną soczystość, a jego aromat zaskakuje świeżością.
    8 gru 202518:03
    Miniatura: Nie smażony i nie w galarecie. Tak...
  • ObiadySzybki przepisTanie gotowanieMięsneSłone
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Zamiast schabowego robię te kotlety z siekanej piersi kurczaka. Szybkie, lekkie i zawsze soczyste

    Zapomnij o nudnym schabowym! Te kotlety to mistrzowie szybkości i smaku. Zaledwie kilka składników, 10 minut smażenia i masz na talerzu soczysty, zdrowy obiad idealny nawet dla dzieci!
    8 gru 202515:58
    Miniatura: Zamiast schabowego robię te kotlety z...
  • PrzekąskiŚniadaniaSmaki świataSłoneBoże Narodzenie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Na wyjątkowe okazje robię francuską pastę rybną. W tym roku trafi na mój wigilijny stół

    Gdy chcę zaskoczyć gości, serwuję francuską pastę łososiową. Sprawdza się tak dobrze, że chcę zrobić ją także na wigilijną kolację. Elegancki dodatek do pieczywa jest gotowy w niecałe pół godziny.
    8 gru 2025 7:04
    Miniatura: Na wyjątkowe okazje robię francuską pastę...
  • ObiadyTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Te postne pierogi sprawdzają się nie tylko w Wigilię. Farsz jest prosty, tani i bardzo smaczny

    Za chwilę czeka nas wielka, pierogowa uczta. Jest nią Wigilia, której nikt nie wyobraża sobie bez tego mącznego dania. Farsz do wigilijnych pierogów musi być postny, co wcale nie oznacza kapusty z grzybami. Oto doskonały przykład innego,...
    7 gru 2025 8:02
    Miniatura: Te postne pierogi sprawdzają się nie tylko...
  • ObiadyTanie gotowanieMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Sucha pierś z kurczaka to już przeszłość. Od kiedy marynuję ją w ten sposób, zawsze wychodzi soczysta i świetna do kanapek

    Soczysta pierś z kurczaka z piekarnika to jeden z najprostszych obiadów, ale wiele osób narzeka, że mięso wychodzi suche. Oto sprawdzony patent na kurczaka, który zawsze jest miękki, aromatyczny i pełen smaku. Dzięki prostej marynacie...
    7 gru 2025 7:05
    Miniatura: Sucha pierś z kurczaka to już przeszłość....
  • ObiadyMięsneSłoneBoże Narodzenie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Nie indyk i nie kurczak. Na święta wybieram ten drób, bo jest zdrowszy i wyjątkowo soczysty

    Zapomnij o karpiu i indyku. Ta pieczeń jest tak soczysta i aromatyczna, że goście będą wspominać ją do kolejnych świąt.
    6 gru 2025 9:06
    Miniatura: Nie indyk i nie kurczak. Na święta...
  • Szybki przepisTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Pomysł na prostą, sycącą kolację na ciepło. W roli głównej makaron i warzywa

    Szukacie inspiracji na pyszną kolację? Możecie się skusić na szybkie i proste danie z piekarnika. Zrobicie je z makaronu i paru warzyw. Potrawę zrobicie w kilka chwil, a zajada się ją z przyjemnością.
    5 gru 202518:02
    Miniatura: Pomysł na prostą, sycącą kolację na...
  • Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Tę pyszną potrawę zawsze przygotowuję na Święta. Mało pracy, a efekt jak z restauracji

    Czym zaskoczyć świątecznych gości? Może takim specjałem, jaki szykuję co roku? Robi się go prosto i szybko, wygląda genialnie, a jeszcze lepiej smakuje. Cała rodzina za nim przepada.
    4 gru 202521:02
    Miniatura: Tę pyszną potrawę zawsze przygotowuję na...
  • PrzekąskiŚniadaniaBoże NarodzenieSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Nigdy nie dodaję tego do jarzynowej. Patent babci Tereski sprawia, że sałatka nie jest wodnista i dłużej trzyma świeżość

    Przygotowując jarzynową, łatwo popełnić poważny błąd. Warto go uniknąć i zrobić sałatkę właśnie w ten sposób, dzięki czemu zyska idealną konsystencję i smak.
    4 gru 202517:33
    Miniatura: Nigdy nie dodaję tego do jarzynowej....
  • Tanie gotowanieObiadySzybki przepis
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Mięciutkie ciasto na pierogi robię na kefirze. Przepis jest prosty, a efekt zachwyca

    To ciasto na pierogi zachwyca delikatnością. Robi się je łatwo i ma jeszcze jedną zaletę: pierogi nie rozpadają się podczas gotowania.
    4 gru 202516:01
    Miniatura: Mięciutkie ciasto na pierogi robię na...
  • ObiadyTanie gotowanieSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Nie robię już zwykłych lanych klusek. Te są obłędne, a przepis mam od cioci z Niemiec

    Zapomnij o zwykłych kluskach. To danie to czysta rozpusta: ciągnący ser, chrupiąca cebulka i delikatne ciasto. Gotowe w pół godziny.
    4 gru 202515:00
    Miniatura: Nie robię już zwykłych lanych klusek. Te...
  • Szybki przepisTanie gotowanieBezmięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Od lat nie lepię już uszek. Do barszczu podaję te aromatyczne, domowe paszteciki

    Większość osób wigilijny barszcz podaje z uszkami. Ja od kilku lat serwuję je z pasztecikami. Są bardzo smaczne i ekspresowe w przygotowaniu. Farsz nie jest kosztowny, a niezwykle aromatyczny.
    3 gru 202521:03
    Miniatura: Od lat nie lepię już uszek. Do barszczu...
  • ObiadySłoneBoże Narodzenie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Już nie karp na Święta. U mnie na stole królują smaczniejsze ryby, które mają mniej ości

    Zapomnij o walce z ośćmi i mulistym posmaku. Oto pięć ryb, które sprawią, że świąteczny stół będzie jeszcze smaczniejszy.
    3 gru 202519:06
    Miniatura: Już nie karp na Święta. U mnie na stole...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 2 strona 3 strona 4 strona 5 ... strona 72 strona 73 strona 74 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.