Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Kolacje

  • Szybki przepisTanie gotowanieObiadyMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Ma dużo żelaza i witamin, które wspierają koncentrację. To prawdziwa bomba zdrowia dla seniorów

    Delikatna, kremowa i prawie bez goryczki. Odkryj na nowo smak wątróbki, tym razem w wersji z indyka. To mój sprawdzony sposób na błyskawiczny i wartościowy obiad, który smakuje jak u mamy.
    9 lis 202516:29
    Miniatura: Ma dużo żelaza i witamin, które wspierają...
  • Szybki przepisŚniadaniaSłoneBezmięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    To śniadanie zawsze poprawia mi humor. Jajka w tej wersji znikają w kilka minut

    To połączenie proste, ale wyjątkowe. Kanapki z kremowym awokado i sadzonym jajkiem to idealny sposób na szybkie, pożywne śniadanie, które poprawia humor od pierwszego kęsa.
    9 lis 2025 5:33
    Miniatura: To śniadanie zawsze poprawia mi humor....
  • MięsneSłoneSzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Zamiast pomidorowego robię do zapiekanki biały sos. Kremowy, rozgrzewający i tak pyszny, że każdy prosi o dokładkę

    Robię go, gdy chcę przygotować na kolację coś naprawdę pysznego i sycącego. To danie, które rozgrzewa, poprawia humor i sprawia, że wszyscy proszą o dokładkę.
    8 lis 202518:59
    Miniatura: Zamiast pomidorowego robię do zapiekanki...
  • ObiadySmaki świataMięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    W długi weekend robię tę włoską zupę z klopsikami. Aromat wypełnia dom, a każdy czeka na dokładkę

    Rozgrzewająca zupa to idealny wybór na chłodny dzień. Ta wersja z pulpecikami, makaronem i mocą warzyw cieszy oko i zawsze wszystkim smakuje. To jedno z moich odświętnych jednogarnkowych dań, którym zachwyciłam się we Włoszech.
    8 lis 202513:21
    Miniatura: W długi weekend robię tę włoską zupę z...
  • ObiadyBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Lepsze od ruskich, a mało kto je zna. Te pierogi to prawdziwa duma polskiej kuchni

    Z wyjazdu w góry wróciłam z nowym przepisem. Choć pierogi to u nas jedna z najpopularniejszych potraw, tego nadzienia mało kto próbował. Gdy robię je w domu z tych składników, danie smakuje jak z restauracji.
    8 lis 202512:32
    Miniatura: Lepsze od ruskich, a mało kto je zna. Te...
  • PrzekąskiSzybki przepisBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Czerstwy chleb? Już go nie wyrzucam. Robię szybkie grzanki, których nikt nie odmawia

    Na szybką kolację i przekąskę lubię zrobić grzanki. Wszyscy je chrupią, aż miło, a ja nie wyrzucam niezjedzonego pieczywa. Szybkie danie z tymi dodatkami rządzi w moim domu.
    7 lis 202521:05
    Miniatura: Czerstwy chleb? Już go nie wyrzucam. Robię...
  • PrzekąskiObiadySłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Już nie gotuję warzyw w wodzie. Od kiedy robię je inaczej, sałatka smakuje lepiej i wszyscy pytają o przepis

    Nie wszystkie warzywa da się zjeść na surowo. Gotowanie w wodzie sprawia jednak, że nie są już tak pyszne i wartościowe. Mam na to sposób, dzięki któremu moja sałatka jest wyjątkowo zdrowa i smakowita.
    7 lis 202519:01
    Miniatura: Już nie gotuję warzyw w wodzie. Od kiedy...
  • PrzekąskiObiadyTanie gotowanieSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Do placków ziemniaczanych nie dodaję mąki. Zastąpiłam ją znanym, ale mało popularnym produktem

    Moje placki nie mają grama mąki pszennej, a wychodzą idealne. Robię je z tanią bezglutenową kaszą, która często marnuje się w kuchni niewykorzystana. Wyglądają i smakują tak doskonale, że nie robię już zwyczajnych.
    7 lis 202517:59
    Miniatura: Do placków ziemniaczanych nie dodaję mąki....
  • PrzekąskiObiadySłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Jedz zamiast ziemniaków. Ten zapomniany przysmak z PRL chroni przed cukrzycą i wspiera trawienie

    Te bulwy były kiedyś popularne. Zajadano się nimi jeszcze za czasów PRL, gdy często zastępowały ziemniaki. Są od nich znacznie zdrowsze, dlatego warto wrócić do jedzenia tego zapomnianego warzywa.
    7 lis 202516:01
    Miniatura: Jedz zamiast ziemniaków. Ten zapomniany...
  • Szybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Prawie, jak tradycyjne, ale o wiele smaczniejsze. Prosty sposób na pyszną kolację na ciepło

    Moja rodzina nie lubi zwykłych kanapek, za to te uwielbia. Co je różni? Prosty zabieg, dzięki któremu zyskują chrupkość, miękkość i doskonały smak. Z tego pomysłu na kolację na ciepło naprawdę warto skorzystać.
    6 lis 202519:31
    Miniatura: Prawie, jak tradycyjne, ale o wiele...
  • PrzekąskiTanie gotowanieSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Odkąd robię tę sałatkę z ziemniaków, każdy prosi o dokładkę. Smakuje o niebo lepiej od tradycyjnej

    Odkąd spróbowałam tej sałatki z ziemniaków, nie dodaję do niej cebuli. Z tymi składnikami smakuje o niebo lepiej, a przy tym jest niezwykle prosta. Sprawdza się jako sycąca przekąska albo pożywana kolacja.
    6 lis 202518:59
    Miniatura: Odkąd robię tę sałatkę z ziemniaków, każdy...
  • Szybki przepisObiadySmaki świataSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Miksuję zielone liście i pakuję do słoika. Jem codziennie i mam wzorowe ciśnienie

    Zamiast z bazylii, pyszne pesto miksuję z popularnych sałatkowych liści. Sos ma zdecydowany smak, dzięki czemu świetnie podkręca dania. Najważniejsze jednak, że dba o moje serce.
    6 lis 202517:01
    Miniatura: Miksuję zielone liście i pakuję do słoika....
  • ObiadyTanie gotowanieBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Kiedyś była hitem w każdym domu. Teraz znów gotuję tę zupę i wszyscy proszą o dokładkę

    Zupa ze świeżych ogórków była kiedyś bardzo popularna. Dziś nie każdy zna ten smak, a szkoda. Oryginalny przepis znalazłam w książce kucharskiej babci z 1960 roku. Wyszła tak smaczna i lekka, że nie mogłam jej nie polubić.
    6 lis 202516:01
    Miniatura: Kiedyś była hitem w każdym domu. Teraz...
  • ObiadyPrzekąskiBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Te mielone robię bez grama mięsa, a smakują jak prawdziwe. Soczyste, pełne białka i zdrowsze od oryginału

    Odpoczynek od mięsa może być całkiem przyjemny. Te kotlety z soi są soczyste i pyszne, dzięki czemu z powodzeniem zastępują oryginał. Robię je z samych roślinnych składników bez jajek, żeby były najzdrowsze.
    6 lis 2025 9:24
    Miniatura: Te mielone robię bez grama mięsa, a...
  • ŚniadaniaSzybki przepisSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Rano smaruję chleb tą pastą i nie kupuję już masła. Pyszna, lekka i dobra dla serca

    W sezonie na awokado jem je codziennie w pastach. W tym prostym przepisie łączę je z fetą i przyprawami, a smakuje nieziemsko. Nie potrzebuję już masła ani sera – wystarczą warzywa i zdrowe śniadanie gotowe.
    6 lis 2025 6:03
    Miniatura: Rano smaruję chleb tą pastą i nie kupuję...
  • ObiadyTanie gotowanieMięsneSłone
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Kulki mięsne zapiekam z najzdrowszą z kasz. Kiedy stawiam je na stole, zaczyna się walka o każdą porcję

    To sycące danie łączy aromaty mięsa, kaszy gryczanej i smażonej cebuli. Idealne, gdy masz ochotę na coś domowego, prostego i pełnego smaku.
    5 lis 202513:22
    Miniatura: Kulki mięsne zapiekam z najzdrowszą z...
  • PrzekąskiŚniadaniaSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Nie robię już zwykłych syrników. Te zdrowe placki nadziewane twarogiem to rarytas ze starej książki

    W starej książce kucharskiej babci znalazłam przepis, który od razu skradł mi serce. Placki z mąką gryczaną są zdrowsze i mają więcej smaku, a z twarogiem w nadzieniu zamiast w masie są pyszniejsze od syrników.
    4 lis 202519:59
    Miniatura: Nie robię już zwykłych syrników. Te zdrowe...
  • PrzekąskiSzybki przepisSłoneMięsne
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Zrobiłem ją z tego, co miałem w lodówce. Teraz to moja ulubiona sałatka na kolację

    Łatwa, błyskawiczna i absolutnie uzależniająca. To jedna z tych sałatek, które pasują na każdą okazję, od rodzinnego spotkania po szybką kolację.
    4 lis 202519:03
    Miniatura: Zrobiłem ją z tego, co miałem w lodówce....
  • Szybki przepisTanie gotowanieMięsne
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Pożywna kolacja na ciepło z czterech składników. Mało pracy, a każdy zjada z przyjemnością

    Co podać na kolację? U mnie numerem jeden są dania na ciepło. Cała moja rodzina uwielbia na przykład tę zapiekankę z czterech składników. Robi się ją szybko, a jest pożywna i smaczna.
    4 lis 202517:01
    Miniatura: Pożywna kolacja na ciepło z czterech...
  • ObiadyTanie gotowanieMięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Nacinam pierś kurczaka i napełniam ją prostym farszem. Takiego obiadu nie zjesz nawet w restauracji

    Pieczone piersi z kurczaka to pyszna propozycja obiadowa. Z tym farszem są wyjątkowo aromatyczne i delikatne. Robię go w kilka chwil z serka wiejskiego, dzięki czemu całość jest lekka i niezwykle bogata w białko.
    4 lis 2025 7:52
    Miniatura: Nacinam pierś kurczaka i napełniam ją...
  • PrzekąskiSzybki przepisSmaki świataBezmięsneSłone
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Została mi czerstwa bułka. W kilka minut robię z niej chrupiący dodatek, który odmienia każdą sałatkę

    Z tym chrupiącym dodatkiem wszystkie warzywa smakują świetnie. Kawałki bułki podpieczonej z oliwą zmieniają zwykłą sałatkę w smakowite danie. Sięgam po nią regularnie, bo to zastrzyk witamin i antyoksydantów.
    3 lis 202520:05
    Miniatura: Została mi czerstwa bułka. W kilka minut...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 2 strona 3 strona 4 strona 5 ... strona 67 strona 68 strona 69 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.