Smaki.pl
Newsy Przepisy Porady Kuchnia gwiazd Produkty Smaki świata
SzukajMenu px

Desery

  • Słodkie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Wygląda jak zwykłe ciasto, ale rozpływa się w ustach. Wszystko przez ten jeden, nietypowy składnik

    Wygląda jak zwykły wypiek, ale jest tak delikatny i lekki, że wręcz rozsypuje się w ustach. To pyszne ciasto ma idealną strukturę i tak piękny cytrusowy aromat, aż chce się sięgać po kolejny kawałek.
    2 lis 202513:21
    Miniatura: Wygląda jak zwykłe ciasto, ale rozpływa...
  • ŚniadaniaSzybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    To jeden z najlepszych farszów do naleśników. Robię go z dwóch prostych składników

    Naleśniki można przygotować na słodko i słono. U mnie w domu najbardziej schodzą te słodkie. Zwykle szykuję je z myślą o śniadaniu albo na podwieczorek. Jedne z najsmaczniejszych nadziewam dwoma składnikami.
    2 lis 2025 5:32
    Miniatura: To jeden z najlepszych farszów do...
  • Tanie gotowanieSłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Z paru tanich składników robię maślane rogaliki. Są mięciutkie i rozpływają się w ustach

    Ze wszystkich wypieków z ciasta drożdżowego najbardziej lubię te rogaliki. Mają apetyczny kształt, mięciutkie ciasto i słodkie nadzienie. Zjada się je z przyjemnością do kawy, na przekąskę, można też kilka spakować do torebki.
    1 lis 202520:03
    Miniatura: Z paru tanich składników robię maślane...
  • Szybki przepisTanie gotowanieSłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Z gotowego ciasta i słodkiej masy robię genialne ciastka. Rodzina wciąż się o nie dopomina

    Macie w swoich zapasach ciasto francuskie? Raz-dwa możecie przygotować z niego świeżutkie, chrupiące ciastka. Wystarczy nadziać je słodką masą, zrolować i upiec. 15 minut pracy, 15 minut pieczenia i gotowe!
    1 lis 202519:02
    Miniatura: Z gotowego ciasta i słodkiej masy robię...
  • Słodkie
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Zrobiłem szarlotkę jak zawsze, ale jeden dodatek zmienił wszystko. Teraz wszyscy proszą o dokładkę

    Szarlotka to klasyk, ale jej orzechowa wersja to nowy wymiar smaku. Połączenie jabłek, kruchego ciasta i kruszonki z orzechami sprawia, że proste ciasto staje się wyjątkowe.
    1 lis 2025 6:33
    Miniatura: Zrobiłem szarlotkę jak zawsze, ale jeden...
  • Tanie gotowanieSłodkie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Pamiętasz ten kremowy deser z dzieciństwa? Dziś robię go lepiej i zdrowiej niż kiedykolwiek

    Ten domowy budyń cytrynowy to deser, który zawsze się udaje. Jest gładki, kremowy i pełen aromatu świeżej cytryny, a malina na wierzchu dodaje mu koloru oraz lekkości.
    1 lis 2025 5:31
    Miniatura: Pamiętasz ten kremowy deser z dzieciństwa?...
  • Smaki świataSłodkie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Dla tej karmelowej polewy piekę to ciasto w kółko. Znika ze stołu w chwilę

    W cieście Tosca zakochałam się od pierwszego kęsa. Ta karmelowa, ciągnąca się polewa nie ma sobie równych. Połączenie z waniliowo-śmietankowym miękiszem jest tak pyszne, że nikt nie kończy na jednym kawałku.
    31 paź 2025 7:04
    Miniatura: Dla tej karmelowej polewy piekę to ciasto...
  • Szybki przepisTanie gotowanie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    To genialne ciasto bez pieczenia robię z ptysiowych paluchów. Smakuje lepiej niż z cukierni

    Ciasta bez pieczenia robi się szybko i bez większego wysiłku, a potrafią zaskoczyć smakiem i wyglądem. Tak, jak ta prosta kompozycja z paluchów ptysiowych. Trzy dodatki, a całość po prostu zachwyca.
    30 paź 202519:37
    Miniatura: To genialne ciasto bez pieczenia robię z...
  • Tanie gotowanieSłodkie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Zamiast mleka wlewam coś znacznie zdrowszego. To ciasto z gruszkami i kruszonką wychodzi obłędne

    Chrupiąca kruszonka, warstwa aromatycznych owoców i wilgotny środek – to brzmi jak definicja idealnego ciasta. Ten wypiek na maślance z gruszkami to rzeczywiście niebo w gębie, choć jest bardzo prosty w przygotowaniu.
    30 paź 202517:31
    Miniatura: Zamiast mleka wlewam coś znacznie...
  • Szybki przepisTanie gotowanieSłodkie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Żałuję, że nie znałem tego przepisu jako dziecko. Teraz robię to prościutkie ciasto w kilka minut

    Błyskawiczne ciasto, które ratuje mnie w ostatniej chwili, gdy najdzie ochota na coś słodkiego. Wystarczy kubek, kilka składników i dwie minuty w mikrofalówce.
    29 paź 202519:02
    Miniatura: Żałuję, że nie znałem tego przepisu jako...
  • SłodkieSmaki świata
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    To ciasto wygląda jak z horroru, ale smakuje jak marzenie. Robię je co roku na Halloween

    To ciasto zawsze budzi zachwyt — i odrobinę grozy. Czekoladowe, wilgotne, z pomarańczową warstwą dyni i polewą przypominającą krew. Piekę je na Halloween co roku, bo trudno o deser, który jednocześnie tak straszy i tak kusi.
    29 paź 202515:59
    Miniatura: To ciasto wygląda jak z horroru, ale...
  • PrzekąskiTanie gotowanieSłodkie
    Autor: Jakub WójcikJakub Wójcik

    Nie wyrabiam już drożdżowego. Wystarczy łyżka i lodówka, a wychodzi puszyste jak chmurka

    Zapomnij o długim i męczącym zagniataniu! To ciasto drożdżowe robi się niemal samo – wystarczy wymieszać składniki łyżką i wstawić do lodówki. Po kilku godzinach w chłodzie przekładasz ciasto do blaszki i pieczesz.
    28 paź 202521:04
    Miniatura: Nie wyrabiam już drożdżowego. Wystarczy...
  • Tanie gotowanieSzybki przepisBezmięsneSłodkie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Patent babci na kryzysowy deser z ryżu to mistrzostwo świata. Prosty, a smakuje obłędnie

    Babci brała szklankę ryżu i trzy proste dodatki, które zawsze były w kuchni. Po chwili zajadaliśmy słodki przysmak, który może być deserem, ale też posiłkiem na słodko.
    28 paź 202515:58
    Miniatura: Patent babci na kryzysowy deser z ryżu to...
  • PrzekąskiKolacjeTanie gotowanieSłodkie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Dla tej słodkiej zapiekanki smażę naleśniki bez wahania. Kremowy sos robi całą robotę

    Nie zawsze serwuję na kolację wytrawne dania. Rodzinne spotkanie to okazja, by zjeść coś naprawdę smakowitego. Ta zapiekanka z nadziewanych placuszków pod aksamitną pierzynką zawsze wywołuje radość przy stole.
    28 paź 202513:21
    Miniatura: Dla tej słodkiej zapiekanki smażę...
  • Szybki przepisTanie gotowanieSmaki świataSłodkie
    Autor: Renata MaterlińskaRenata Materlińska

    Kruche krążki przekładam mleczną masą. To jedne z najlepszych i najłatwiejszych ciastek, jakie robię

    Macie ochotę na smaczne, domowe ciasteczka? Wychodzą kruche, a dzięki słodkiej masie, wyglądają i smakują obłędnie. Przygotujcie je raz, a z pewnością będziecie wracać do tego przepisu.
    28 paź 2025 6:02
    Miniatura: Kruche krążki przekładam mleczną masą. To...
  • Tanie gotowanieSłodkie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Moja żona ma patent na cynamonki. Jeden dodatek i smakują jak z najlepszej cukierni

    Cynamonki według przepisu mojej żony to prawdziwy hit w naszym domu. Są delikatne, długo świeże i mają cudownie maślane wnętrze.
    27 paź 202516:55
    Miniatura: Moja żona ma patent na cynamonki. Jeden...
  • Szybki przepisBezmięsne
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Weź gotowe ciasto i dwie mandarynki. Obłędne ciasteczka zrobisz w pół godziny

    Te ciasteczka zachwycają smakiem i efektownym wyglądem. Przepis jest bardzo szybki i dziecinnie prosty.
    27 paź 2025 8:02
    Miniatura: Weź gotowe ciasto i dwie mandarynki....
  • SłodkieTanie gotowanie
    Autor: Adrian StankiewiczAdrian Stankiewicz

    Zapomnij o sklepowym ptasim mleczku. Domowa wersja bez pieczenia robi furorę w moim domu

    Ten deser ma w sobie prostotę i elegancję, lekki, mleczny z nutą kawy i chrupiącym spodem. Świetne na weekend, gdy chcesz przygotować coś efektownego, ale bez pieczenia.
    26 paź 202516:33
    Miniatura: Zapomnij o sklepowym ptasim mleczku....
  • BezmięsneSłodkie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Drożdżowiec z cynamonową kruszonką to mój hit na jesień. Puszysty, pachnący i łatwy do zrobienia

    Przepis na to ciasto jest bardzo prosty, a efekt zachwyca każdego. A wersja z cynamonową kruszonką wygrywa wszystko.
    26 paź 2025 7:58
    Miniatura: Drożdżowiec z cynamonową kruszonką to mój...
  • PrzekąskiSmaki świataSłodkie
    Autor: Anna Rokicka-ŻukAnna Rokicka-Żuk

    Brownie odchodzi do lamusa. Batoniki blondie z tym składnikiem zawsze wychodzą obłędnie wilgotne

    Uwielbiam domowe batony, bo są pyszne i łatwo zapakować je na wynos. Ratują życie, gdy ktoś z rodziny zgłodnieje poza domem. Ostatnio wciąż robię blond wersję brownie z miąższem dyni. Wychodzi tak dobra, że zaraz znika cała blacha.
    26 paź 2025 6:05
    Miniatura: Brownie odchodzi do lamusa. Batoniki...
  • BezmięsneSłodkie
    Autor: Katarzyna ŚwierczyńskaKatarzyna Świerczyńska

    Pachnące ślimaczki kardamonowe każdemu poprawią humor. Prosty i sprawdzony przepis

    Mięciutkie, drożdżowe ciasto i aromatyczny farsz. Te proste kardamonki to wypiek idealny na jesienne dni.
    25 paź 202519:03
    Miniatura: Pachnące ślimaczki kardamonowe każdemu...
Kolejne strony:  Przejdź do pierwszej strony<< Przejdź do poprzedniej strony< strona 1 strona 2 3 strona 4 strona 5 strona 6 ... strona 75 strona 76 strona 77 Przejdź do następnej strony> Przejdź do ostatniej strony>>

Reklama


Smaki.pl - Facebook Smaki.pl - Twitter Smaki.pl - Instagram Smaki.pl - Pinterest Powrót
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
© 2009-2025 PMPG Polskie Media SA. Wszystkie prawa zastrzeżone.