W Biedronce tanie, dobre masło za grosze. Trzeba się jednak spieszyć

W Biedronce tanie, dobre masło za grosze. Trzeba się jednak spieszyć

Dodano: 
Masło
Masło Źródło:Shutterstock / ffolas
Biedronka po raz kolejny kusi swoich klientów korzystną ceną masła. Jeśli w waszej kuchni używacie sporo tego tłuszczu, warto go kupić nawet na zapas. Spokojnie trochę poleży, chociażby w zamrażarce.

Choć niektórzy używają różnych smarowideł do pieczywa, to masło wciąż pozostaje tym najpopularniejszym. Może nie jest najzdrowsze, jednak trudno mu odmówić smaku. A poza tym można je wykorzystać także do przyrządzania sosów, dosmaczania potraw czy do ciast. Warto więc skorzystać z okazji i kupić masło w biedronkowej promocji.

Na czym polega promocja na masło w Biedronce?

W tym tygodniu w Biedronce można kupić Masło ekstra Łaciate w bardzo korzystnej cenie 3,33 zł za sztukę ważącą 200 g. By jednak rzeczywiście tyle zapłacić za kostkę masła, trzeba kupić 3 sztuki. A naprawdę warto, bo regularna cena tego masła jest o 52% wyższa i wynosi 6,99 zł za opakowanie.

Jak skorzystać z promocji na masło w Biedronce?

By skorzystać w Biedronce z promocji na Masło extra Łaciate, trzeba okazać się przy kasie kartą Moja Biedronka lub zeskanować aplikację Biedronka. Promocja na masło trwa tylko dziś i jutro, czyli 15 i 16 kwietnia, dlatego warto się pospieszyć, by z niej skorzystać. Limit dzienny wynosi 6 kostek masła na kartę Moja Biedronka.

Jak należy przechowywać masło?

Jak łatwo policzyć, na jedną kartę Moja Biedronka można kupić w ciągu 2 dni trwania promocji aż 12 kostek masła. Czy potrzebujecie go aż tyle, sami zdecydujcie. Pamiętajcie jednak, by odpowiednio przechowywać masło.

  • Ilość przeznaczoną na jeden dzień do smarowania pieczywa najlepiej jest pozostawić w maselnicy. Dobrze jeśli jest ona nieprzezroczysta, ceramiczna. Wtedy skutecznie chroni tłuszcz przed dostępem światła, a także ogranicza działanie wysokiej temperatury i dostęp powietrza. A właśnie te czynniki przyspieszają psucie się masła.
  • Taką ilość masła, którą spodziewacie się zużyć w ciągu miesiąca, możecie trzymać w lodówce. Powinno być jednak oryginalnie zapakowane.
  • Większe ilości masła najlepiej jest zamrozić. Wcześniej warto je podzielić na porcje na jeden dzień i szczelnie zawinąć np. w folię spożywczą. W zamrażarce masło można trzymać 3 miesiące.

Czytaj też:
Jak szybko zmiękczyć masło? Jeden ze sposobów bije inne na głowę
Czytaj też:
Jak zrobić pieczywo czosnkowe lepsze niż z Pizza Hut? Czas ma tu wielkie znaczenie

Opracowała: Renata Materlińska
Źródło: smaki.pl, Biedronka