W Biedronce masło tańsze niż margaryna. Trzeba się spieszyć

W Biedronce masło tańsze niż margaryna. Trzeba się spieszyć

Dodano: 
Masło
Masło Źródło:Shutterstock / PawelKacperek
Nie wyobrażasz sobie pieczywa albo świątecznego ciasta bez masła? W Biedronce masz doskonałą okazję, by kupić ten produkt w bardzo atrakcyjnej cenie. Masło będzie bowiem tańsze niż margaryna.

Biedronka wie, jak dbać o swoich klientów. Często bowiem można w niej spotkać promocje, które pozwalają zaoszczędzić kilka-kilkanaście złotych. By w pełni z nich skorzystać zwykle trzeba mieć kartę Moja Biedronka lub aplikację Biedronka. Tak też będzie w przypadku promocyjnej oferty na masło.

Na czym polega promocja Biedronki na masło?

Masło Extra Mleczna Dolina można będzie kupić w cenie 2,89 zł za kostkę ważącą 200 g. Warunek jest jednak taki, że trzeba nabyć 3 kostki, a przy kasie okazać się kartą Moja Biedronka lub zeskanować biedronkową aplikację. To oznacza, że 600 g masła kupicie tak naprawdę za 49% jego regularnej ceny w Biedronce.

Limity i czas trwania promocji na masło w Biedronce

Ta doskonała promocja na masło będzie trwać w Biedronce tylko jeden dzień, a mianowicie w środę 28 lutego. Na jedną kartę lub aplikację można będzie nabyć tego dnia tylko 3 kostki masła. Warto jednak wstać rano i zaopatrzyć się w ten produkt. Będzie jak znalazł do pieczywa czy wielkanocnych mazurków. Zwracamy też uwagę na fakt, że kostka margaryny kosztuje już sporo więcej niż promocyjne masło. A nie ma jak smak masełka, bo to naturalny produkt, który potrafi nadać wypiekom niepowtarzalnego aromatu.

Jak przechowywać masło?

By kupione jutro masło przetrzymać do świąt wielkanocnych, najlepiej będzie je zamrozić. Tak przechowywane, niesolone masło poleży nawet 3 miesiące. Gdy jednak będziecie chcieli z niego skorzystać, wystarczy, że przełożycie je wieczorem z zamrażarki do lodówki. Na rano będzie do użycia. W temperaturze pokojowej masło zmięknie oczywiście o wiele szybciej.

Masło możecie też trzymać do miesiąca w lodówce. Najlepiej w oryginalnym opakowaniu, dokładnie zawinięte w nieprzezroczysty papier lub w szczelnie zamkniętym pojemniku. Masło łatwo chłonie bowiem obce zapachy, nie służy mu też dopływ powietrza i światła.

Czytaj też:
Jak szybko zmiękczyć masło? Jeden ze sposobów bije inne na głowę
Czytaj też:
10 minut i ziemniaki będą ugotowane. Wystarczy, że dodasz łyżkę tego produktu
Czytaj też:
Ewa Wachowicz sama robi masło klarowane. Nie ma przy nim wiele pracy

Opracowała: Renata Materlińska
Źródło: smaki.pl, Biedronka