Dino przez cały tydzień rozdaje za darmo masło i margarynę. Można zrobić duże zapasy

Dino przez cały tydzień rozdaje za darmo masło i margarynę. Można zrobić duże zapasy

Dodano: 
Masło
Masło Źródło: Shutterstock / PawelKacperek
Nie ma żadnych limitów, a promocja trwa cały tydzień. Dino rozdaje klientom masło i margarynę do pieczenia i smażenia.

Dino opublikowało nową gazetkę promocyjną na kolejne siedem dni. My wśród wielu promocji zwróciliśmy uwagę na dwie oferty: na darmowe masło oraz darmową margarynę do pieczenia. Obie oferty to promocje 2+1 gratis.

Jak dostać darmowe masło w Dino?

Promocją objęte jest Masło ekstra Polskie marki Mlekovita w kostkach po 200 g. Jeśli włożysz do koszyka trzy kostki, to jedna z nich będzie darmowa. Cena regularna kostki takiego masła wynosi w Dino 8,99 zł. Przy zakupie trzech sztuk w promocji koszt jednego masła to 5,99 zł.

Jednocześnie Dino taką samą promocją objęło margarynę do pieczenia i smażenia Idealna w kostkach po 250 g. Regularna cena tej margaryny to 2,59 zł za kostkę. Przy skorzystaniu z ofert na darmową margarynę, sztuka wyjdzie po 1,72 zł.

Dino nie podaje w gazetce promocyjnej, aby przy promocjach na darmowe masło i margarynę obowiązywały jakieś limity i dodatkowe warunki. Obie promocje obowiązują od 26 lutego do wtorku 4 marca.

Do czego wykorzystać w kuchni masło?

Masło to jeden z najbardziej wszechstronnych i często używanych produktów kulinarnych. Jest znakomitym nośnikiem smaku, dlatego wykorzystuje się go nie tylko do smarowania kanapek. Na maśle można smażyć, masłem można zagęszczać zupy czy sosy, dodawać je do pieczeni czy zapiekanek. Masło jest także niezbędnym dodatkiem do wielu ciast. Warto też wspomnieć przy tłustym czwartku i końcu karnawału, że masło jest obowiązkowym składnikiem dobrego, tradycyjnego ciasta na pączki.

Masło jest produktem, który można zamrozić. Mrożone masło można potem wykorzystywać jak świeże. Jeśli np. dużo pieczesz, to warto masło podzielić na mniejsze porcje przed mrożeniem, np. po 50 g. Łatwo wówczas wyjąć i rozmrozić dokładnie tyle, ile potrzebujesz. Trzeba pamiętać, że masło chłonie szybko obce zapachy, dlatego zarówno w przypadku mrożenia, jak i przechowywania w lodówce, warto je trzymać w szczelnym pojemniku.

Jak wykorzystać margarynę do pieczenia i smażenia?

Margaryna przeznaczona do pieczenia i smażenia zastąpi masło w przepisach na różnego rodzaju ciasta (np. ciasta kruche czy półkruche). Można na niej smażyć dowolne potrawy. Margaryna nie zastąpi charakterystycznego smaku masła, jednak jest to dużo tańszy tłuszcz i można dla niego znaleźć wiele zastosowań w kuchni, szczególnie jeśli zależy nam na oszczędności.

Czytaj też:
Dwie duże sieci mocno obniżają ceny masła. Kupisz kostkę za mniej niż 5 złotych
Czytaj też:
Wieczorem smażę naleśniki, rano robię z nich śniadanie do szkoły. Jest lepsze niż kanapki

Źródło: smaki.pl, Dino