-
Porady
-
Porady
-
PoradyWielkanoc
Co włożyć do koszyczka wielkanocnego? Poznaj symbolikę tradycyjnie święconych pokarmów
Już za tydzień Wielka Sobota i święcenie pokarmów. Przypominamy więc, co powinno znaleźć się w wielkanocnym koszyczku i jakie znaczenie symboliczne mają poszczególne produkty ze święconki. -
PoradyWielkanoc
Taki zakwas na żurek nadaje się tylko do wylania. Jak poznać, że zakwas się zepsuł?
Przed Wielkanocą kulinarne fora pełne są zdjęć i pytań: czy mój zakwas na żurek jest dobry? Zepsuty zakwas na żurek łatwo rozpoznać. Ważne są dwa szczegóły. -
Newsy
Sanepid wycofuje partię hamburgerów skażonych bakterią. Sprawdź, czy nie masz ich w lodówce
Na stronach GIS pojawił się pilny komunikat. W partii hamburgerów drobiowych wykryto bakterię Salmonella. Spożycie produktu grozi zatruciem pokarmowym, warto więc przejrzeć swoje ostatnie zakupy. -
Porady
-
Newsy
Śmietana w lodach to zwykły blef. Szokujący raport po kontroli gastronomii
Większość sprawdzonych lodów nie spełnia wszystkich wymagań jakościowych. To wniosek po kontroli lokali gastronomicznych przez Inspekcję Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (IJHARS). -
NewsyWielkanoc
W Biedronce ceny mięs ostro w dół. Te święta nie będą aż takie drogie
Planujesz upiec mięso na Wielkanoc? Wybierz się do Biedronki. Od dziś trwa doskonała promocja nie tylko na szynkę. Dzięki temu będziesz mogła przygotować domowe smakołyki nie wydając fortuny. -
Porady
Nie czekaj na kwiaty, tylko zbieraj pąki tego drzewa. To naturalna multiwitamina
Kojarzysz lipę jedynie z pachnących kwiatów? To błąd! Zwróć uwagę na te drzewa już teraz i zbierz pąki lipy. Są pyszne i pełne zdrowia. -
PoradyWielkanoc
-
Porady
-
Porady
-
PoradyWielkanoc
-
Newsy
Truskawki skażone wirusem trafiły do sklepów w trzech województwach. Ważny komunikat GIS
Truskawki skażone wirusem wywołującym wirusowe zapalenie wątroby typu A mogły trafić do części Biedronek w Polsce. To owoce pochodzące z Maroka. -
Porady
„Nieparzącą pokrzywę” zbieram garściami. Jasnota purpurowa wspomaga trawienie i łagodzi ból głowy
Jasnota purpurowa rośnie niemal wszędzie i bez trudu można ją rozpoznać. Mało kto wie, że to cenne zioło, które pomoże m.in. w dolegliwościach trawiennych, a jednocześnie smaczna roślina, którą wiosną warto dodawać do potraw. -
Porady
-
NewsySmaki świata
Słynny kucharz zachwycił się polskim żurkiem. „Najlepsza zupa świata”
Pochodzący z Włoch szef jednej z warszawskich restauracji uważa, że polski żurek jest najlepszą zupą świata. Jednocześnie zdradza, jak Wielkanoc wygląda na typowym włoskim stole. -
Porady
Trawniki i łąki są pełne tych liści. Rwij i dodawaj do każdej sałatki
Mniszek lekarski jest kojarzony przede wszystkim z żółtymi kwiatami, które potem zamieniają się w dmuchawce. Ale to właśnie nim pojawią się kwiaty, jego liście są najcenniejsze i najsmaczniejsze. -
Porady
-
Newsy
Biedronka rozdaje jajka za darmo. Można zrobić zapas na Wielkanoc
Za dwa opakowania płacisz, a trzecie dostajesz za darmo. Oferta na tanie jajka w Biedronce obowiązuje przez cały tydzień. -
Porady