Margaryna do pieczenia to produkt, który można wykorzystać na wiele sposobów, zarówno do ciast, ciasteczek, jak i do smażenia potraw. To tańsza alternatywa dla masła, a oferta na darmową margarynę to dobra okazja, żeby sporo zaoszczędzić. To także czas, kiedy już można pomyśleć o zakupach na święta wielkanocne.
Jak dostać darmową margarynę w Dino?
Promocja na darmową margarynę to oferta na margarynę Kasia w kostkach po 250 g marki Flora Food. Dino proponuje ją w promocji 2+2 gratis, a to oznacza, że jeśli włożysz do koszyka cztery kostki (to w sumie kilogram tłuszczu), zapłacisz tylko za dwie.
Oszczędność jest duża, bo jedna kostka margaryny Kasia w regularnej cenie kosztuje 4,39 zł. Przy zakupie w promocji na darmową margarynę, średnia za jedną kostkę wyjdzie niższa o połowę, czyli 2,19 zł.
Darmowa margaryna jest dostępna w Dino przez cały tydzień, a dokładnie od środy 12 marca do wtorku 18 marca. Sieć nie daje żadnych limitów, ani dodatkowych warunków na zakupy.
Jak przechowywać margarynę do pieczenia?
Margarynę do pieczenia należy przechowywać w lodówce i zużyć przed terminem podanym na opakowaniu. Ale taki tłuszcz, podobnie jak masło, można zamrozić. Wówczas można ją poporcjować na kawałki po 50 g, aby łatwo było odmierzać potrzebną ilość do wypieków. Ważne, aby tłuszcz mrozić w szczelnych woreczkach albo pojemnikach, żeby nie chłonął zapachów. Margarynę można trzymać w zamrażarce ok. 3 miesięcy.
Do czego używać margaryny do pieczenia?
Margaryna Kasia i inne podobne tłuszcze są dedykowane do pieczenia i do smażenia. Taka margaryna doskonale sprawdzi się przede wszystkim przy ciastach kruchych i półkruchych, ale praktycznie można użyć jej wszędzie tam, gdzie w przepisie jest masło. To nie tylko tańszy odpowiednik masła, ale nie zawsze też charakterystyczny maślany posmak jest pożądany w cieście. Margaryna jest w tym przypadku mniej wyczuwalna w gotowym wypieku.
Czytaj też:
To mój ulubiony przepis na ciasteczka cytrynowe. Są idealnie kruchutkie i łatwe do zrobieniaCzytaj też:
Te szybkie ciastka pokocha każdy. Blachę zrobisz raz-dwa, a wydasz niewiele