Biedronka mocno obniża ceny masła, ale tylko na jeden dzień. Trzeba się spieszyć, aby nie przegapić

Biedronka mocno obniża ceny masła, ale tylko na jeden dzień. Trzeba się spieszyć, aby nie przegapić

Dodano: 
Masło
Masło Źródło: Shutterstock / PawelKacperek
Biedronka rozpoczyna tydzień od dużej przeceny masła. Tanie masło można kupić tylko przez jeden dzień.

Tanie masło to produkt, po który warto stać nawet w kolejce – mówią osoby, które tego produktu na co dzień zużywają dużo. Masło schodzi na kostki w domach, gdzie każdy smaruje nim kanapki, gdzie się piecze dużo ciast z dodatkiem masła i gdzie się dużo gotuje, bo przecież masło to jeden z najlepszych nośników smaku. Aby uzupełnić zapasy we własnej lodówce, można iść tym razem do Biedronki. Sieć na jeden dzień obniża cenę kostek masła. Promocja obowiązuje tylko w poniedziałek 20 stycznia i ma swoje warunki.

Jak kupić tanie masło w Biedronce?

Promocja Biedronki na tanie masło to obniżka ceny masła Mleczna Dolina w kostkach po 200 g. Jeśli włożysz do koszyka trzy kostki masła, zapłacisz za każdą 4,99 zł. To 37 proc. taniej, bo cena regularna tego masła to 7,99 zł za kostkę.

Oferta ma jednak swoje limity i warunki. Tanie masło mogą kupić jedynie posiadacze karty lub aplikacji Moja Biedronka (obie są darmowe). Limit to trzy opakowania na kartę lub aplikację.

Jak zmiękczyć twarde masło?

Masło najlepiej przechowywać w lodówce, bo to produkt wrażliwy na wysoką temperaturę czy światło. Masło można przełożyć do maselniczki i zużyć w ciągu kilku dni, ale są też inne sposoby na szybkie zmiękczenie zimnej kostki masła.

  • Masło można pokroić w cieniutkie plasterki i pozostawić w temperaturze pokojowej (plasterki można ułożyć bezpośrednio na pieczywo, które chcemy zjeść). Można też zetrzeć masło na tarce na dużych oczkach.
  • Porcję masła, którą potrzebujemy szybko zmiękczyć, można położyć na talerzyku i wstawić na kilkanaście sekund do kuchenki mikrofalowej. Tu jednak trzeba uważać, bo masło może się upłynnić.
  • Naszym zdaniem najlepszym sposobem na szybkie zmiękczenie masła, jest zastosowanie ciepłej miseczki. Kawałek masła kładziemy na talerzyku i nakrywamy ciepłą, ceramiczną miseczką (miseczkę najszybciej nagrzejemy, wlewając do niej na chwilę gorącą wodę). Taki zabieg trwa kilka minut i masło jest gotowe do smarowania.

Czytaj też:
Żadna deska serów, teraz hitem będzie deska masła. Zrobisz ją w kilka chwil
Czytaj też:
Tłuszcze trans to zagrożenie ukryte w jedzeniu! Sprawdź 6 prostych trików, jak je wyeliminować

Źródło: smaki.pl, Biedronka