Biała kiełbasa w Lidlu za mniej niż 5 zł. Można zrobić zapas na święta

Biała kiełbasa w Lidlu za mniej niż 5 zł. Można zrobić zapas na święta

Dodano: 
Biała kiełbasa gotowana
Biała kiełbasa gotowana Źródło:Shutterstock / Jacek Chabraszewski
Tanią białą kiełbasą kusi przed świętami swoich klientów jedna ze znanych sieci. Biała kiełbasa w Lidlu kosztuje teraz mniej niż 5 zł. Aby skorzystać, trzeba się spieszyć.

Biała kiełbasa w Lidlu w obniżonej o blisko 60 proc. cenie to część wielkanocnej oferty sieci. To dobra okazja, aby zrobić zapas kiełbasy na święta w bardzo okazyjnej cenie. Trzeba jednak się spieszyć, bo promocja jest ograniczona czasowo.

Tania biała kiełbasa w Lidlu – jak skorzystać z oferty?

Promocja dotyczy dwóch rodzajów białej kiełbasy marki Pikok: kiełbasy białej surowej z 92 proc. mięsa oraz kiełbasy białej parzonej premium z szynki. Kiełbasy są sprzedawane w opakowaniach po 500 g. Przy zakupie dwóch dowolnych opakowań jedno będzie kosztowało 4,99 zł. To 58 proc. taniej niż regularna cela (11,99 zł).

Promocja ma swoje ograniczenia: na jeden paragon można kupić maksymalnie 10 opakowań białej kiełbasy (można dowolnie łączyć surową i parzoną). Biała kiełbasa w Lidlu w promocyjnej cenie będzie dostępna jedynie do środy 27 marca. Sieć zastrzega też sobie, że oferta jest ważna do wyczerpania zapasów.

Jak wykorzystać białą kiełbasę?

Biała kiełbasa to jedna z najbardziej tradycyjnych i kojarzonych z Wielkanocą potraw. Jest dodatkiem do tradycyjnego żurku czy barszczu białego, można ją podawać ugotowaną, pieczoną czy smażoną. Doskonale smakuje podana z chrzanem albo ćwikłą. Białą kiełbasę surową można także wykorzystać, biorąc z kiszek samo mięso i robiąc z niego kotlety czy pulpeciki, które można dodać do żurku. Możesz też skorzystać z naszych trzech pomysłów na białą kiełbasę.

Kupując większe ilości białej kiełbasy, koniecznie zwróć uwagę na datę przydatności do spożycia i przechowuj mięso w lodówce. Białą kiełbasę, zarówno surową jak i parzoną, można także zamrozić. Dłużej w tym przypadku można przechowywać kiełbasę surową – nawet do pół roku (mrożąc kiełbasę, należy zapisać datę włożenia do zamrażarki na opakowaniu).

Czytaj też:
Nie wylewaj wody po gotowaniu białej kiełbasy. Skorzystaj z jej doskonałego smaku
Czytaj też:
Jak gotować białą kiełbasę, by nie pękała? Ważny jest jeden szczegół

Opracowała: Katarzyna Świerczyńska
Źródło: smaki.pl, Lidl