Tanie wędliny w Żabce. Żeby skorzystać, trzeba się spieszyć

Tanie wędliny w Żabce. Żeby skorzystać, trzeba się spieszyć

Dodano: 
Parówki
Parówki Źródło:Shutterstock / Pixel-Shot
To okazja, której szkoda przegapić, bo parówki z szynki i suchą krakowską można teraz kupić w Żabce za kilka złotych.

Żabka zaprasza swoich klientów do zakupów, podczas których będzie można kupić parówki premium i suchą krakowską po 3 złote. Aby kupić tanie wędliny w Żabce, trzeba spełnić proste warunki.

Jak kupić tanie wędliny w Żabce?

Popularna sieć sklepów prowadzi akcję pod nazwą „Żabkobranie”. Aby skorzystać z oferty, wystarczy zrobić zakupy za 10 zł. Wówczas można dobrać jeden z kilku proponowanych produktów za 3 złote. Na liście są parówki premium z szynki marki Tarczyński, sucha krakowska z szynki marki Olewnik, ale też margaryna Delma i serek puszysty z Piątnicy. Największa oszczędność jest jednak przy zakupie wędlin. W regularnej cenie te parówki i kiełbasa kosztują w Żabce 6,99 zł za opakowanie. Aby zrobić zakupy tych produktów w promocyjnych cenach, trzeba się spieszyć. Tanie wędliny w Żabce, czyli kiełbasa i parówki po 3 zł są tylko do soboty 16 marca.

Łowcy okazji mogą się też szykować na kolejny tydzień. Wówczas do zakupów za 10 zł będzie można dobrać wybrane produkty po 2 złote. Od poniedziałku 18 marca w ofercie będzie m.in. szynka delikatesowa z kurcząt z Drobimexu, która w regularnej cenie kosztuje 4,99 zł.

Jak wykorzystać parówki i suchą krakowską?

Parówki można ugotować, a suchą krakowską położyć na kanapkach – to oczywiste. Ale pomysłów na wykorzystanie tych wędlin jest dużo więcej. Parówki można smażyć, zapiekać w cieście francuskim, albo dodawać do dań z makaronem. Sucha krakowska jest doskonała do zrobienia na niej jajecznicy, można ją też położyć na pizzę w stylu wiejskim albo dodać do makaronowych i ziemniaczanych sałatek (np. z dodatkiem jajka i kiszonych ogórków). Z suchej krakowskiej można też zrobić aromatyczne chrusty do posypywania zup czy sałatek. Wystarczy plasterki kiełbasy zapiec i dobrze wysuszyć w piekarniku (rozłóż plasterki kiełbasy na blasze i piecz, aż zrobią się chrupkie niczym chipsy).

Czytaj też:
Jak należy gotować parówki? Eksperci wytykają Polakom częsty błąd
Czytaj też:
Kiełbasa z cebulą smakuje o każdej porze roku. Dorzuć ziemniaki, a otrzymasz szybki obiad

Opracowała: Katarzyna Świerczyńska
Źródło: smaki.pl, Żabka