Tania czekolada w Biedronce tylko jeden dzień. Dwie czekolady dostaniesz za darmo

Tania czekolada w Biedronce tylko jeden dzień. Dwie czekolady dostaniesz za darmo

Dodano: 
Kobieta jedząca czekoladę
Kobieta jedząca czekoladę Źródło:Shutterstock / ViDI Studio
Ta walentynkowa promocja sprawia, że miłośnikom czekolady serca biją mocniej. 14 lutego czekoladę w Biedronce można kupić w ofercie 2+2 gratis.

Biedronka w Walentynki kusi promocją na czekolady Milka. Promocją objęte są wszystkie czekolady tej marki. Korzystając z oferty, można kupić cztery czekolady płacąc za nie połowę wartości.

Promocja na Milkę w Biedronce – ile czekolad można kupić?

Promocja trwa tylko jeden dzień – w Walentynki, czyli w środę 14 lutego. Tego dnia posiadacze kary „Moja Biedronka” mogą kupić czekolady Milka korzystając z promocji 2+2 gratis. Darmowe będą wówczas dwa najtańsze produkty. Maksymalnie w promocji można kupić tylko jeden zestaw 4 czekolad.

Warto jednak zwrócić uwagę, że w promocji są zarówno zwykłe tabliczki Milki – ważące 92 g, jak i duże czekolady ważące 300 g. Aby jak najwięcej wycisnąć z promocji i wrócić do domu z więcej niż kilogramem czekolady, warto kupić cztery największe czekolady.

Jak przechowywać czekoladę?

Czekolada nie lubi światła i wilgoci. Nie lubi też zbyt ciepłej i zbyt zimnej temperatury, dlatego mitem jest twierdzenie, że czekoladę należy przechowywać w lodówce. Optymalnym miejscem na czekoladowe słodkości będzie więc szafka, w której jest temperatura niższa, niż 21 stopni. Zawsze też warto sprawdzić datę ważności i wskazówki dotyczące przechowywania, które znajdują się na etykiecie.

Jeśli czekolada jest otwarta, nie powinna zbyt długo leżeć, ponieważ pod wpływem powietrza utlenia się i traci na smaku. Warto też pamiętać, że czekolada chłonie inne zapachy, więc najlepiej otwarte słodycze trzymać w szczelnym pojemników, z dala od produktów, które mają intensywne aromaty, które niekoniecznie chcemy poczuć, sięgając po kilka kostek (np. dania z cebulą czy ryby). Jeśli czekolada jest narażona na wilgoć, może się pojawić na niej charakterystyczny biały nalot. Taką czekoladę można jeść, jednak nie wygląda ona apetycznie. Biały nalot to nic innego jak skrystalizowany na powierzchni czekolady cukier.

Czytaj też:
Sprawdzone pomysły na walentynkowe desery. Na liście czekoladowe ciasto i różowe naleśniki
Czytaj też:
Jak zrobić klasyczny ganache? Krem z czekolady i śmietanki zachwyca smakiem

Źródło: smaki.pl, Biedronka