Zdobycie masła w dobrej cenie nie należy dziś do najłatwiejszych zadań, ale wystarczy uważnie śledzić gazetki promocyjne i aktualne oferty. W tym tygodniu sieć sklepów Dino proponuje masło Ekstra Krasula o zawartości tłuszczu 82% w wyjątkowo atrakcyjnej cenie. Regularna cena jednej kostki wynosi 6,99 zł, jednak przy zakupie większej ilości można liczyć na znaczną zniżkę. To dobra okazja, by zrobić zapas bez nadwyrężania domowego budżetu.
Po ile jest masło w Dino?
Dzięki trwającej do soboty, 20 września, promocji w sieci sklepów Dino, masło Ekstra o zawartości tłuszczu 82% można kupić w znacznie niższej cenie niż zwykle. Warunkiem skorzystania z oferty jest zakup czterech opakowań, wówczas cena jednej kostki spada z regularnych 6,99 zł do 5,29 zł.
Biorąc pod uwagę, że każda kostka waży 200 g, oznacza to, że kilogram masła kosztuje 26,20 zł zamiast standardowych 34,95 zł. Według informacji zawartych w gazetce promocyjnej, nie obowiązują limity ilościowe, co daje możliwość zrobienia większych zapasów, szczególnie przydatnych w sezonie pieczenia lub przed świętami. To jedna z korzystniejszych ofert na masło w ostatnich tygodniach.
Co zrobić z zapasami masła?
Masło to nie tylko baza do kanapek, jego zapasy można wykorzystać na wiele kreatywnych sposobów w kuchni. Od wypieków po domowe sosy, każdy kawałek znajdzie swoje zastosowanie. Jak już skorzystasz z promocji w Dino pamiętaj o tym:
- Pieczenie ciast i ciasteczek – masło to kluczowy składnik wielu wypieków, od kruchego ciasta po maślane ciasteczka. Warto wykorzystać zapasy do przygotowania słodkich zapasów.
- Przygotowanie domowych sosów – dodaj masło do sosów, np. beszamelowego czy maślanego do ryby. Nadaje kremową konsystencję i wzbogaca smak potraw.
- Mrożenie porcji do gotowania – podziel masło na porcje i zamroź. Dzięki temu masz zawsze pod ręką gotowy dodatek do smażenia, pieczenia lub gotowania.
- Produkcja masła smakowego – wymieszaj masło z ziołami, czosnkiem lub suszonymi pomidorami. Powstanie aromatyczny dodatek do pieczywa, mięs czy warzyw.
- Przygotowanie domowych kremów – masło to baza do kremów maślanych, idealnych do tortów, babeczek czy rolad. Można je aromatyzować kakao, wanilią lub owocami.
Czytaj też:
Kruche ciasteczka w czekoladzie jak u mamy. Ten przepis z dzieciństwa to prawdziwy skarbCzytaj też:
Do kanapek i sałatek dodaję tylko tę cebulę. Znika ze słoików w takim tempie, że wciąż muszę robić nową