Cukier to w wielu domach produkt, bez którego nie można się obejść. Wykorzystuje się go do słodzenia kawy czy herbaty, ale przede wszystkim to składnik deserów i ciast. Jeśli ktoś szykuje tradycyjną Wielkanoc z mazurkami, babami drożdżowymi i sernikami, z pewnością cukier będzie w tym czasie schodzić na kilogramy. Tani cukier w Biedronce to okazja, która pozwala uzupełnić domowe zapasy i sporo zaoszczędzić.
Jak kupić tani cukier w Biedronce?
Oferta na tani cukier w Biedronce trwa przez cały tydzień, czyli do niedzieli 13 kwietnia (jest to niedziela handlowa). To promocja „drugi taniej 80%”. To oznacza, że jeśli włożysz do koszyka dwa opakowania cukru lub wielokrotność, zapłacisz mniej. Biedronka w ofercie na tani cukier daje możliwość wyboru spośród różnych marek cukru: Sweet Family, Polski Cukier, Królewski i Diamant. Można je mieszać i łączyć dowolnie. Cena regularna kilograma cukru w Biedronce to 2,99 zł. W promocji wyjdzie średnio 1,79 zł za sztukę.
Warunki promocji na tani cukier są proste. Mogą z ich skorzystać klienci, którzy posiadają aplikację lub kart moja Biedronka. Limit dzienny na zakupy to 10 kilogramów cukru na jedną kartę.
Jak prawidłowo przechowywać cukier?
Oferta na tani cukier to dobra okazja, żeby zrobić zapas tego produktu. Warto jednocześnie wiedzieć, że cukier, podobnie jak sól, należy do tych produktów, które nie mają daty trwałości. Nie oznacza to jednak, że z produktem nic się nie może stać. Niewłaściwie przechowywany cukier może nabrać wilgoci i się zbrylić. Nie jest to jednak problem, który sprawia, że nie można go używać. Aby cukier pozostał sypki, należy go trzymać w suchym miejscu. Jeśli twoja kuchnia lub spiżarnia jest wilgotna, najlepiej przełożyć opakowania z cukrem do szczelnego pojemnika do przechowywania. Można także przesypać cukier do takich pojemników. Kiedy jednak cukier się zbryli, można go uratować, wrzucając do torebki lub pojemnika z cukrem kawałek suchej kromki chleba, która wyciągnie z niego wilgoć.
Prawdziwy problem pojawia się, kiedy w cukrze zalęgną się mole spożywcze lub inne szkodniki. Jeśli się pojawią, cukier nadaje się do wyrzucenia.
Czytaj też:
Zawsze robię go na Wielkanoc i znika w godzinę. Przepis na puszysty miodownik z kremem i czekoladąCzytaj też:
Wiele osób popełnia prosty błąd, przez który sernik opada. Skuteczny patent stosowała moja babcia