Zrobienie tradycyjnych gołąbków kosztuje trochę wysiłku. Ja polecam gołąbki z kapusty pekińskiej. Na ich przygotowanie nie potrzeba tyle czasu i cierpliwości do parzenia białej kapusty. Są też sto razy delikatniejsze.
Cebula to u mnie nie tylko dodatek do wielu potraw. Polecam genialny przepis na cebulę nadziewaną aromatycznym farszem. Moja rodzina przepada za tym prostym daniem.
Suszone śliwki z wyjątkowym dodatkiem, zawijane w boczek, to idealna przekąska na spotkania lub momenty, gdy mamy ochotę na coś szybkiego z lodówki. Doskonale smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Szybka zapiekanka z jajek i kiełbasy to doskonały pomysł na śniadanie. Wystarczy kilka prostych składników, które zazwyczaj mamy w domu, aby w mniej niż 30 minut przygotować sycący posiłek.
Jak ulepszyć kotlety mielone? Ja mam na to prosty sposób. Dodaję do mięsnej masy trochę niezwykle zdrowego warzywo. Potrawa zyskuje wyrazisty smak, soczystość i cenny składnik. Naprawdę warto to zrobić.
Pałki z kurczaka to niezwykle lubiane mięso. Nie są zbyt drogie, a potrafią smakować. Zwłaszcza jeśli potraktuje się je ciekawą marynatą. Wtedy nabierają pełnego smaku i soczystości. A przygotowanie takiej marynaty zabiera 5 minut.
Wątróbka drobiowa doskonale smakuje smażona, ale można z niej też zrobić pyszne smarowidło do pieczywa. Nie jest to trudne, ani czasochłonne. Warto jednak dodać do niej popularny produkt, który sprawi, że będzie miała głęboki smak.
Placki z kurczakiem to szybki i smaczny sposób na sycący posiłek. U mnie to najczęściej obiad lub kolacja. Wystarczy połączyć kilka składników, by cieszyć się daniem dla całej rodziny.
Choć ten sposób na soczysty schab wymaga cierpliwości, bo trzeba poczekać, aż będzie gotowy do jedzenia, sam proces gotowania zajmuje jedynie 15 minut. Dzięki zastosowaniu prostego triku efekt końcowy jest niezwykle zaskakujący.
Kurczak z frytkownicy beztłuszczowej to jeden z hitów ostatnich miesięcy. Urządzenie, które zdobyło szturmem nasze kuchnie, daje wiele możliwości. Ale bez wątpienia wśród dań króluje kurczak.
Pierś z kurczaka to zawsze dobra propozycja obiadowa. Przyrządza się ją bowiem szybko, niezależnie od wybranego sposobu. Dziś zapraszam na pyszny filet z piekarnika. Nadziewam go trzema składnikami, które całkowicie odmieniają to mięso.
Kotlety mielone to klasyczny obiad, który lubi wiele osób. My dziś proponujemy, aby nieco podkręcić tradycyjny przepis i dorzucić do mięsa coś jeszcze.
Dania z patelni są smaczne i szybkie do przygotowania. Ten obiad często robię po powrocie z pracy. Przyrządzony na świeżo jest bowiem najsmaczniejszy, a robi się go niecałe pół godziny. Jego wielką zaletą jest sos, który dodaje soczystości.
Chcesz cieszyć się domową wędliną bez konserwantów i sztucznych dodatków? Polecam przepis na prostą w przygotowaniu szynkę w łupinach cebuli. Ten soczysty, aromatyczny i zdrowy dodatek do kanapek pokocha każdy.
Nikt nie lubi marnowania jedzenia. Na szczęście istnieje prosty sposób, który stosuję od czasu do czasu. Wystarczy wyjąć resztki wędlin z lodówki, dodać kilka składników i można zaczynać.
Kotlety mielone to podstawa obiadowa na stołach w całej Polsce. Każdy ma swoje triki, jak je robić, czego dodać więcej, a czego mniej. Ale czy wiedzieliście, że tradycyjne mielone mogą być zdrowsze?
Pierś z kurczaka na obiad to doskonały wybór, który przypadnie do gustu każdemu członkowi rodziny. Przygotowuję ją z dodatkiem czosnku oraz przyprawy, która rzadko gości w naszej kuchni, ale nadaje potrawie wyjątkowy charakter.
Obiad z pulpetami jeszcze nigdy nie był tak łatwy do przygotowania. Dzięki wykorzystaniu piekarnika zaoszczędzisz czas i unikniesz długiego stania nad garnkami.
Karkówka w plastrach z przepisu mojej teściowej jest tak pyszna, że wziąłem przepis. To wyjątkowe danie idealnie pasuje na sobotni lub niedzielny obiad i spotkania rodzinne.