Mowa o margarynie do pieczenia. To produkt, który można wykorzystać na wiele sposobów, zarówno do ciast, ciasteczek, jak i do smażenia potraw. To tańsza alternatywa dla masła, a w dobrej promocji pozwoli przygotować tanie święta. Biedronka zaprasza po tanią margarynę Kasia do końca tygodnia: promocja obowiązuje od czwartku 11 grudnia do niedzieli 14 grudnia.
Jak kupić tanią margarynę Kasia w Biedronce?
Promocja Biedronki na tanią margarynę Kasia w kostkach po 250 g to oferta: kup trzy i zapłać 64 proc. taniej. To daje cenę 1,79 zł za kostkę, zamiast 4,99 zł.
Aby móc skorzystać z promocji, trzeba mieć aplikację Moja Biedronka (sama karta nie wystarczy). Obowiązuje też limit: to łącznie 9 sztuk taniej margaryny na konto Moja Biedronka.
Jak przechowywać margarynę do pieczenia?
Margarynę do pieczenia należy przechowywać w lodówce i zużyć przed terminem podanym na opakowaniu. Taki tłuszcz, podobnie jak masło, można zamrozić. Wówczas można poporcjować kostki na kawałki po 50 g, aby łatwo było odmierzać potrzebną ilość do wypieków. Ważne, aby margarynę mrozić w szczelnych woreczkach albo pojemnikach, żeby nie chłonęła zapachów. Można ją trzymać w zamrażarce ok. 3 miesięcy.
Do czego używać margaryny do pieczenia?
Margaryna Kasia i inne podobne tłuszcze są dedykowane do pieczenia i do smażenia. Taka margaryna doskonale sprawdzi się przede wszystkim przy ciastach kruchych i półkruchych, ale praktycznie można użyć jej wszędzie tam, gdzie w przepisie jest masło. To nie tylko tańszy odpowiednik masła, ale nie zawsze też charakterystyczny maślany posmak jest pożądany w cieście. Margaryna jest w tym przypadku mniej wyczuwalna w gotowym wypieku. Użyj jej np. do świątecznych kruchych ciasteczek albo do półkruchego spodu do makowca czy sernika.
Czytaj też:
Nie lubisz karpia? W smaku tej ryby się zakochasz. Teraz w Dino można ją kupić dużo taniejCzytaj też:
Duża sieć mocno obniżyła cenę dobrego masła. Kupić może każdy – bez karty i bez aplikacji
