W moim domu grudzień pachnie ciastem. Kruche ciasteczka, serniki, makowce, do wszystkiego potrzebne jest prawdziwe masło 82%, a nie jakieś miksy. Dlatego, gdy widzę taką okazję, serce rośnie. Dziś w Biedronce Masło Ekstra z polskiej mleczarni, które normalnie kosztuje prawie 8 złotych, można kupić za niecałe 3 złote. To oszczędność, której przed świętami nie można przegapić.To idealny moment, żeby zrobić zapasy. Promocja obowiązuje tylko w poniedziałek, 8 grudnia.
Masło świetnie znosi mrożenie, więc można śmiało kupić dozwolony limit, a potem wyciągać po kostce, gdy nadejdzie czas na świąteczne wypieki. Możesz też podzielić każdą kostkę na pół lub na ćwiartki i wyjmować wcześniej tyle, ile akurat będzie potrzebne. Każda kostka waży 200 g, więc bardzo łatwo zrobić równe porcje. Dzięki temu w gorączce przygotowań nie trzeba się martwić ani o dostępność, ani o cenę.
Jak kupić Masło Ekstra taniej?
- Gdzie – sklepy Biedronka.
- Kiedy – tylko w poniedziałek, 8.12.
- Co trzeba zrobić – wziąć 3 opakowania Masła Ekstra (200 g).
- Jaki jest warunek – zeskanować przy kasie kartę Moja Biedronka lub użyć aplikacji.
- Jaka jest cena – przy zakupie 3 sztuk, każda kosztuje 2,99 zł (zamiast regularnej ceny 7,99 zł). Pamiętaj, że limit to 3 sztuki.
Co zrobić na święta z zapasem masła?
Taka promocja to idealna okazja, by bez stresu o koszty upiec wszystko to, co najlepsze. Dobre, prawdziwe masło to podstawa udanych świątecznych wypieków. Oto trzy klasyki, do których przyda ci się każda kostka.
- Kruche ciasteczka maślane – to absolutna podstawa i smak świąt. Ich sekret tkwi właśnie w maśle – im go więcej i jest lepszej jakości, tym są bardziej kruche i rozpływające się w ustach. Zwykła margaryna nigdy nie da tego efektu. Można je wycinać w świąteczne kształty, dekorować lukrem lub po prostu zjeść prosto z blachy. Tak zrobisz najlepsze ciasteczka maślane.
- Sernik królewski na kruchym spodzie – prawdziwy sernik nie może obejść się bez maślanego, kruchego spodu i kruszonki. To właśnie masło sprawia, że kakaowe ciasto jest idealnie kruche, a nie twarde jak kamień. W połączeniu z bogatą masą serową tworzy deser, który jest gwiazdą świątecznego stołu. Na maśle nie warto tu oszczędzać, bo to ono buduje cały smak spodu.
- Makowiec zawijany – tradycyjny, drożdżowy makowiec potrzebuje masła nie tylko do ciasta, które dzięki niemu jest puszyste i wilgotne, ale też do masy makowej. Dodatek masła do maku sprawia, że farsz jest bardziej kremowy, aksamitny i nie jest suchy. To klasyka, która dzięki dobremu masłu zyskuje szlachetny, domowy smak. Sprawdź ten przepis na idealny makowiec.
Czytaj też:
Lidl zaprasza po tanie, dobre masło. Tak niskiej ceny bardzo dawno nie byłoCzytaj też:
Kruchutkie i mocno migdałowe. Nie wyobrażam sobie świąt bez tych ciasteczek
