Masło to jeden z najczęściej używanych przez nas tłuszczów. Jest idealne do pieczywa, a także do ciast. A, że niebawem Święta, warto zaopatrzyć się w parę kostek. Zwłaszcza że okazja jest niebywała. By z niej skorzystać, wystarczy tylko wybrać się jutro do Lidla.
Jaką promocję na masło przygotował Lidl?
Sieć sklepów Lidl przygotowała przed Świętami dla swoich klientów niezwykle atrakcyjną promocję na masło. Dzięki niej będzie można kupić trzy kostki masła, po 200 g każda, tylko za 9,99 zł łącznie. W niektórych sklepach tyle kosztuje jedna kostka masła, więc naprawdę warto. Dodam tylko, że promocja dotyczy Masła ekstra Łaciatego i trwa tylko przez jeden dzień, to znaczy w poniedziałek 8 grudnia.
Co trzeba zrobić, by kupić tanie masło w Lidlu?
By skorzystać z tej atrakcyjnej promocji na masło, trzeba aktywować kupon i zeskanować aplikację. W koszyku należy też umieścić trzy kostki Masła ekstra Łaciatego. Limit wynosi 3 opakowania na jeden kupon.
Jak wykorzystać masło w kuchni?
Masło to jeden z najsmaczniejszych i najbardziej wartościowych tłuszczów. Jest lekkostrawne i zawiera cenne witaminy A i E. Doskonale nadaje się smarowania pieczywa, jako dodatek do sosów i zup. Stanowi też najlepszy dodatek do ciast i deserów. Nadaje im niepowtarzalnego smaku i konsystencji.
Jak przechowywać masło?
Masło to produkt dość wrażliwy na działanie wysokiej temperatury, światła i powietrza. Najlepiej więc przechowywać je w lodówce. Nie rozpakowane można trzymać w lodówce zgodnie z datą podaną na opakowaniu. Po otwarciu najlepiej umieścić je w zamykanym pojemniku. Tłuszcz łatwo bowiem chłonie obce zapachy.
Jeśli chcecie mieć pod ręką smarowne masło, trzymajcie je w maselnicy. Najlepiej, jeśli jest ceramiczna, nieprzezroczysta. Tak chroni przed światłem, ogranicza też dostęp powietrza i utrzymuje dość stabilną temperaturę. Nie wkładajcie jednak do maselnicy całej kostki masła, a tylko tyle, ile planujecie zużyć danego dnia.
Czytaj też:
Kruchutkie i mocno migdałowe. Nie wyobrażam sobie świąt bez tych ciasteczekCzytaj też:
Delikatne ciasto i prosty farsz. Szybko robię z nich najlepsze, domowe rogaliki
