Biedronka daje masło Mlekovita za darmo. Sprawdź, jak zgarnąć 6 kostek w 3 dni

Biedronka daje masło Mlekovita za darmo. Sprawdź, jak zgarnąć 6 kostek w 3 dni

Dodano: 
Kostki masła
Kostki masła Źródło: Renata Materlińska/Smaki.pl
Biedronka nowy tydzień zaczyna od rozdawania masła. Każdy będzie miał trzy dni na uzupełnienie zapasów i zaoszczędzenie sporej sumy pieniędzy. Warto skorzystać.

Masło to produkt niezwykle przydatny w kuchni. Używamy go do smarowania pieczywa, smażenia, duszenia, dodajemy do pieczonych ciast. Od kilku miesięcy jest jednak bardzo drogie, dlatego warto wypatrywać okazji do tańszego nabycia masła. Taka sposobność nadarza się już dzisiaj w Biedronce i można będzie z niej skorzystać przez trzy dni.

Jak dostać darmowe masło w Biedronce?

Darmowe masło w Biedronce można otrzymać, korzystając z oferty 4+2. Oznacza ona, że kupując sześć kostek masła, dwie z nich otrzyma się za darmo. Promocja dotyczy masła Extra Polskiego marki Mlekovita. Przy kasie trzeba tylko okazać się kartą Moja Biedronka lub zeskanować aplikację Biedronki – obie są bezpłatne i dostępne dla każdego.

Z okazji można skorzystać od poniedziałku 28 lipca do środy 30 lipca. Każdego dnia wkładając do koszyka 6 kostek tego masła, zapłacimy tylko za 4, a 2 otrzymamy w gratisie – to dzienny limit. Wychodzi na to, że przez te trzy dni trwania promocji każdy będzie mógł zdobyć 6 kostek masła zupełnie za darmo. To dobra wiadomość zwłaszcza dla tych, którzy zużywają spore ilości tego tłuszczu. Zapas masła najlepiej zamrozić, by przedłużyć czas jego przydatności do spożycia.

Jak używać masła do smarowania, pieczenia i smażenia?

Masło to produkt chętnie wykorzystywany w wielu kuchniach. Cenimy jego smak i aromat, który udziela się potrawom i wypiekom. Warto jednak wiedzieć, jak prawidłowo używać masła, by wyszło na plus daniom i nam na zdrowie.

Jeśli chodzi o masło do smarowania pieczywa, to najlepiej przechowywać je w maselniczce na kuchennym blacie. Wtedy zawsze będzie gotowe do użycia i z łatwością da się nim posmarować pieczywo. Warto jednak zwrócić uwagę na to, by nie przechowywać go zbyt długo w temperaturze pokojowej, bo może się zepsuć. Dlatego najlepiej umieszczać w maselniczce mniej więcej tyle masła, ile jesteśmy w stanie zużyć w ciągu 2 dni, a latem nawet w ciągu jednego dnia.

Masło dodajemy też do ciast. By uzyskać, jak najlepsze rezultaty, do ciasta kruchego dodajemy masło schłodzone, do ciasta ucieranego masło o temperaturze pokojowej, a do drożdżowego rozpuszczone i lekko ciepłe.

Wiele osób masła używa też do smażenia. Tu jednak trzeba zachować ostrożność, bo ten tłuszcz źle znosi wysokiej temperatury. Tak naprawdę nadaje się do krótkiego smażenia jaj czy omletów.

Czytaj też:
Mój prosty sposób na delikatne kluski śląskie. Dodaję jedną łyżkę do ciepłych ziemniaków
Czytaj też:
Maślane bułeczki, jakich nie kupisz w piekarni. Poznaj sekret ich nadzwyczajnej miękkości

Opracowała:
Źródło: smaki.pl