Biedronka na koniec tygodnia mocno obniża cenę masła. Kostka za mniej niż 5 zł

Biedronka na koniec tygodnia mocno obniża cenę masła. Kostka za mniej niż 5 zł

Dodano: 
Masło w Biedronce
Masło w Biedronce Źródło: Katarzyna Świerczyńska
Przez cztery dni, w tym w niedzielę, można kupić w Biedronce masło w dobrej cenie. Warunki są proste, a limity duże.

Masło to produkt, który w wielu domach, szczególnie w dużych rodzinach, schodzi dosłownie na kostki. Dlatego każda promocja to okazja, aby uzupełnić zapasy i zaoszczędzić pieniądze. Tym razem po tanie masło zaprasza Biedronka, a oferta jest ważna cztery dni: od czwartku 26 czerwca do niedzieli 29 czerwca (jest to niedziela handlowa).

Jak kupić tanie masło w Biedronce?

Promocja na tanie masło dotyczy konkretnego produktu: to masło ekstra Mleczna Dolina w kostkach po 200 g. Jest to oferta: kup trzy i zapłać 37 proc. mniej. To oznacza, że jeśli włożysz do koszyka trzy takie masła, za każde zapłacisz 4,99 zł. Regularna cena produktu to 7,99 zł.

Aby móc skorzystać z promocji trzeba mieć kartę lub aplikację Moja Biedronka (są darmowe). Obowiązuje też limit: to maksymalnie sześć kostek dziennie na kartę Moja Biedronka. To oznacza, że jeden klient, jeśli maksymalnie wykorzysta czas promocji, może kupić nawet 24 kostki tańszego masła.

Jak prawidłowo przechowywać masło?

Tanie masło w Biedronce to okazja, aby zrobić większe zapasy. Warto widzieć, jak prawidłowo przechowywać ten produkt. Masło najlepiej trzymać w chłodnym miejscu, aby zachowało świeżość i smak. Najbezpieczniej trzymać je w lodówce, szczelnie zamknięte w oryginalnym opakowaniu lub w pojemniku na masło – ochroni to produkt przed chłonięciem zapachów innych potraw. Jeśli planujesz używać masła na bieżąco, możesz przechowywać niewielką ilość w temperaturze pokojowej (maksymalnie przez kilka dni), o ile znajduje się w zamkniętym pojemniku i pomieszczenie nie jest zbyt ciepłe. Unikaj kontaktu z wodą czy światłem, ponieważ to może przyspieszyć jełczenie.

Masło można również z mrozić, co jest świetnym sposobem na przedłużenie jego trwałości. Najlepiej dzielić je na mniejsze porcje. Tak przygotowane można przechowywać w zamrażarce około trzech miesięcy. Przed użyciem warto przełożyć porcję masła do lodówki na kilka godzin, aby stopniowo się rozmroziła i nie straciła swojej konsystencji.

Czytaj też:
Dino na cały tydzień mocno obniża ceny kawy. Nie ma żadnych limitów
Czytaj też:
Żadna deska serów, teraz hitem będzie deska masła. Zrobisz ją w kilka chwil

Źródło: smaki.pl, Biedronka