Dino przez cały tydzień rozdaje za darmo dobre margaryny do smarowania. Nie ma limitów

Dino przez cały tydzień rozdaje za darmo dobre margaryny do smarowania. Nie ma limitów

Dodano: 
Margaryna
Margaryna Źródło: Shutterstock / ffolas
Margaryny do smarowania pieczywa, podobnie jak masło, tanie nie są, szczególnie te lepszej jakości. Promocja w Dino to dobra okazja, aby uzupełnić domowe zapasy.

Margaryna do smarowania to alternatywa dla masła, po którą sięga wiele osób. Za decyzją stoi zwykle cena, mimo wszystko niższa od ceny masła, ale też kwestie zdrowotne, ponieważ dobre margaryny zawierają mniej szkodliwych tłuszczów nasyconych niż masło. Dino w najnowszej gazetce proponuje w dobrej cenie dwie margaryny do smarowania pieczywa, w tym jedną obniżającą cholesterol. Oferta obowiązuje przez cały tydzień, czyli od środy 7 maja do wtorku 13 maja.

Jak dostać darmową margarynę w Dino?

W promocji jest m.in. margaryna Rama Classic w opakowaniach po 400 g. To oferta 1+1 gratis. Oznacza to, że jeśli włożysz do koszyka dwa takie produkty, jeden będzie darmowy. Regularna cena takiej Ramy to 8,49 zł. Przy zakupie dwóch, za jedną wyjdzie średnio 4,24 zł. Dino nie podaje w gazetce promocyjnej żadnych dodatkowych warunków oferty, ani nie wskazuje limitów zakupowych.

W promocji jest także margaryna Optima Cardio, opisywana jako obniżająca cholesterol. Tu oferta polega na tym, że jeśli kupisz dwie takie margaryny, za każdą zapłacisz 9,99 zł. To również spora oszczędność, bo jedna taka margaryna (Optima Cardio również jest pakowana po 400 g), kosztuje bez promocji 13,99 zł. Tu również nie ma żadnych limitów na zakupy.

Dino do tej dwójki dokłada jeszcze promocję 2+1 gratis na margarynę Kasię do pieczenia i smażenia. Ta margaryna jest z kolei pakowana w kostki po 250 g. Jej regularna cena wynosi 4,39 zł, a przy zakupie trzech, wyjdzie średnio za kostkę 2,92 zł.

Jak przechowywać margarynę?

Margaryny należy przechowywać w warunkach chłodniczych. To tłuszcz, który źle znosi (podobnie jak masło) światło, ciepło i narażenie na dostęp powietrza. Margaryny nie trzeba zmiękczać, nadaje się do smarowania pieczywa od razu po wyjęciu z lodówki.

Czytaj też:
Tanie masła z promocji pod lupą. Wyniki kontroli mogą szokować
Czytaj też:
Które jajka są lepsze: białe czy beżowe? Sprawdź, od czego zależy kolor skorupki

Źródło: smaki.pl, Dino