Biedronka rozdaje wszystkie masła za darmo. Można uzupełnić zapasy po świętach

Biedronka rozdaje wszystkie masła za darmo. Można uzupełnić zapasy po świętach

Dodano: 
Masło
Masło Źródło: Shutterstock / PawelKacperek
Biedronka po świętach postanowiła rozdać klientom darmowe masło. To dobra okazja, aby uzupełnić zapasy po świętach.

Tanie masło to produkt na wagę złota, dlatego wiele osób uważnie śledzi promocje na ten popularny tłuszcz. W święta zapasy masła w większości domów zostały zużyte do pieczenia ciast, pierniczków czy do smażenia. Oferta na darmowe masło w Biedronce to okazja, żeby zapasy uzupełnić. Oferta ma jednak swoje limity i trwa tylko dwa dni: w piątek 27 grudnia oraz w sobotę 28 grudnia.

Jak dostać darmowe masło w Biedronce?

Biedronkowa promocja na tanie masło to oferta 3+1 gratis. Takie promocje to w dużych sieciach nie jest nowość i są one sposobem na dostanie taniego masła, jednak tym razem Biedronka idzie krok dalej i promocją objęła aż trzy rodzaje masła, które można mieszać do woli.

Aby dostać masło za darmo, trzeba włożyć do koszyka cztery kostki, a jedna z nich będzie gratis. Promocja dotyczy masła Polskiego oraz Ekstra marki Mlekowita oraz masła Mleczna Dolina. Aby skorzystać z promocji trzeba mieć kartę lub aplikację Moja Biedronka. Obowiązuje limit czterech kostek dziennie (jedna gratis), to oznacza, że w ramach oferty można dostać maksymalnie dwie kostki masła gratis.

Jak przechowywać masło?

Masło lubi chłód, nie sprzyja mu światło, ciepło i dostęp powietrza. Dlatego masło najlepiej przechowywać w lodówce. Warto przy tym pamiętać, że to tłuszcz, który szybko chłonie zapachy, dlatego otwarte masło powinno być przechowywane w pojemniku.

Jeśli chcesz mieć zawsze pod ręką miękkie masło, przechowuj je w maselnicy. Najlepiej jeśli jest ona nieprzezroczysta. To chroni masło przed dostępem światła i powietrza. Masło w maselnicy w temperaturze pokojowej można trzymać do kilku dni. Najlepiej nie umieszczać w niej całej kostki, a jedynie tyle, ile jesteśmy w stanie spożyć w ciągu dnia. Wieczorem w maselnicy można umieścić następną porcję masła, która do rana będzie idealnie miękka.

Masło można mrozić. To przedłuży jego świeżość nawet do 9 miesięcy. Po rozmrożeniu takie masło warto trzymać w lodówce i zużyć tak, jak świeże. Można je używać do smarowania, smażenia czy jako dodatek do wypieków.

Czytaj też:
Czy sałatkę jarzynową można mrozić? Tych dań ze świątecznego stołu nie wkładaj do zamrażarki
Czytaj też:
Mąka mojej babci nigdy się nie psuła. Odkryj jej niezawodne porady i ciesz się świeżą, idealną mąką

Źródło: smaki.pl, Biedronka