Tania i dobra kiełbasa w Lidlu. Imprezę przy grillu zrobisz za mniej niż 10 zł

Tania i dobra kiełbasa w Lidlu. Imprezę przy grillu zrobisz za mniej niż 10 zł

Dodano: 
Kiebasa z grilla
Kiebasa z grilla Źródło:Shutterstock / Shaiith
W piątek i sobotę Lidl kusi promocją na kiełbasę na grilla. Kilogram śląskiej kupisz niemal 70 proc. taniej.

Lidl przygotował na weekend coś, co ucieszy amatorów grilla, ale też tradycjonalistów, którzy wolą posiedzieć przy ognisku. Kiełbasa na grilla (ale też idealna do upieczenia na ognisku) w piątek i sobotę kosztuje tylko 7,80 za kilogram. Promocja ma jednak swoje warunki.

Tania kiełbasa na grilla w Lidlu

31 maja i 1 czerwca można kupić kiełbasę śląską marki Pikok za 4,29 zł za opakowanie 550 g. To oznacza, że kilogram kiełbasy wychodzi za mniej, niż 8 zł (7,80 zł). To aż 68 proc. taniej, ponieważ przed obniżką, za tę kiełbasę trzeba było zapłacić 24,80 zł za kilogram.

Jak skorzystać z promocji? Oferta jest przeznaczona dla posiadaczy aplikacji Lidl Plus (można ja pobrać za darmo na smartfona). Aby dostać zniżkę, trzeba kupić dwa opakowania kiełbasy. Jest jednak limit – to cztery opakowania na kupon dostępny w aplikacji. To w praktyce oznacza, że jedna osoba może kupić 2,2 kg kiełbasy. Jeśli w domu więcej osób ma aplikację sieci, to można wówczas zrobić większy zapas kiełbasy, tym bardziej że śląską można zamrozić, jeśli nie wykorzystasz całej od razu.

Jak przyrządzić kiełbasę śląską na grilla?

Dobra kiełbasa na grilla nie potrzebuje specjalnych zabiegów. Wystarczy ją ponacinać i położyć na ruszcie, a potem już tylko czekać, aż upiecze się na rumiano. Oczywiście kiełbasę można dodatkowo doprawić. Jeśli lubisz ziołowe smaki, posyp ją suszonym tymiankiem albo oregano, jeśli masz ochotę na coś pikantnego, oprósz kiełbasę pieprzem cayenne.

Kiełbasa z grilla nie potrzebuje też wymyślnych dodatków. Wystarczy keczup lub musztarda i dobre pieczywo albo zwykłe, pszenne bułki. To najtańsza i najprostsza opcja na imprezę przy grillu czy obiad z ogniska.

Oczywiście kiełbasę śląską możesz wykorzystać na wiele innych sposobów: można na niej usmażyć jajecznicę, podać ją na gorąco (gotowaną), pokrojoną w kostkę lub plastry przesmażyć z cebulką i ziemniakami, można ją upiec, ale też dodać do bigosu, żurku czy grochówki.

Czytaj też:
Jak przechowywać wędliny, by nie robiły się śliskie? Ten sposób pozwala przedłużyć ich trwałość i zachować smak
Czytaj też:
Talarki grillowanej kiełbasy dorzucam do warzyw i mam pyszne, ciepłe danie dla całej rodziny

Źródło: smaki.pl, Lidl