W Biedronce mleko tanie, jak woda. W dobrej cenie kupisz też cukier

W Biedronce mleko tanie, jak woda. W dobrej cenie kupisz też cukier

Dodano: 
Mleko
Mleko Źródło:Shutterstock / Davizro Photography
Jeśli w twoim domu mleko i cukier schodzą w sporych ilościach, warto regularnie uzupełniać zapasy. Możesz to zrobić w Biedronce, która ma właśnie dobrą ofertę na te dwa produkty.

Promocje w sklepach to dobry sposób na oszczędzanie. Ja, gdy tylko spotkam atrakcyjną ofertę na produkty, które schodzą u mnie w dużych ilościach, kupuję je na zapas. Zwykle wystarcza ich do następnej promocji i w ten sposób nie przepłacam. Oczywiście trzeba mieć miejsce na przechowywanie takich zapasów i nie kupować w nadmiarze produktów, które łatwo się psują. Teraz jednak w Biedronce trwa promocja na mleko UHT i cukier, które bez problemu można przechowywać w kuchennej szafce.

Tanie mleko i cukier w Biedronce

Obecnie w Biedronce trwa promocja na mleka UHT o zawartości tłuszczu 3,2%. Oferta obejmuje produkty marki Mleczna Dolina, Łowickie, Mazurski Smak, Mlekovita Łączka i Polmlek. Na czym polega promocja? Otóż kupując 6 mlek o objętości 1 l, płacimy o 48% taniej. Regularna cena opakowania wynosi bowiem 3,49 zł/1 l, teraz zaś wychodzi po 1,79 zł za litr.

W dobrej cenie można też kupić cukier marki Diamant, Królewski i Polski Cukier. By skorzystać z promocji, trzeba kupić 5 opakowań cukru po 1 kg. Wtedy zapłacimy po 3,29 zł/kg, czyli o 34% taniej niż zwykle.

Jak i kiedy można skorzystać z promocji na mleko i cukier?

Promocja na mleko i cukier trwa tylko dziś i jutro, a więc 12 i 13 kwietnia. By skorzystać z promocji na mleko i cukier trzeba przy kasie okazać się kartą Moja Biedronka lub zeskanować aplikację Biedronki. Dzienny limit na kartę Moja Biedronka wynosi 12 litrów mleka i 10 kilogramów cukru. Gdy jednak nie posiadasz karty Moja Biedronka i tak możesz kupić cukier taniej niż zazwyczaj, bo po 3,99 zł zamiast 4,99 zł/kg.

Jak przechowywać mleko UHT i cukier?

Mleko UHT nie jest zbyt wymagające, jeśli chodzi o przechowywanie. Tak naprawdę można je trzymać w temperaturze pokojowej. Zachowa jednak wyższą jakość, jeśli będziesz je przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, bez ekspozycji na słońce.

Cukier wymaga natomiast przechowywania w suchym miejscu, bo gdy zawilgnie zbryli się, a nawet może się zacząć rozpuszczać. Dobrze też trzymać go w chłodniejszym miejscu, z dala od intensywnie pachnących produktów i nie narażać go na działanie słońca.

Czytaj też:
Ryż z karmelizowanymi bananami bije na głowę ten z jabłkami. Dzieci ciągle się o niego pytają
Czytaj też:
Ta kawa z mlekiem nigdy nie idzie w boczki. Jak zrobić złote latte?

Opracowała: Renata Materlińska
Źródło: smaki.pl, Biedronka