Zupa pomidorowa nie tylko jako zupa?
Artykuł sponsorowany

Zupa pomidorowa nie tylko jako zupa?

Dodano: 
Obiad z dwóch dań
Obiad z dwóch dań Źródło: Materiały prasowe / Bacówka
Zbliża się pora obiadowa i nie wiesz co na obiad? Za oknem upał, więc gotowanie to ostatnie na co masz ochotę? Bacówka przychodzi z pomocą.

Tradycyjny chłodnik zna chyba każdy, a chłodnik pomidorowo-jogurtowy?

Chłodnik pomidorowo-jogurtowy z ziołami

Składniki:

  • 200 ml zupy pomidorowej Bacówka (schłodzonej)
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 18% Bacówka
  • Garść posiekanej bazylii i natki
  • 1/2 ogórka drobno pokrojonego
  • Sól, pieprz

Czas przygotowania: 5 minut
Kaloryczność: ok. 180 kcal

Sposób przygotowania:

  1. Zmieszaj zupę z jogurtem.
  2. Dodaj warzywa i zioła, dobrze schłodź w lodówce.
  3. Świetna, lekka opcja na upały!

Jeżeli jesteś zwolennikiem posiłków na ciepło, wypróbuj patent na szybką zapiekankę makaronową, która przekona nawet najwybredniejszą pociechę.

Szybka pomidorowa zapiekanka makaronowa

Składniki:

  • 60 g makaronu świderki Bacówka
  • Słoik sosu pomidorowego z warzywami Bacówka
  • 1 łyżka startego sera (opcjonalnie)
  • Zioła prowansalskie, bazylia

Czas przygotowania: 20 minut
Kaloryczność: ok. 400 kcal

Sposób przygotowania:

  1. Ugotuj makaron al dente.
  2. Wymieszaj z sosem pomidorowym i przełóż do małego naczynia żaroodpornego.
  3. Posyp serem, zapiekaj 10 minut w 180°C.

A jeśli całkowicie nie masz siły na gotowanie lub masz ochotę na tradycyjną pomidorową, sięgnij po gotową zupę pomidorową z Bacówki.

Zainspiruj się produktami Bacówki i przekonaj się, że pyszne posiłki nie muszą być skomplikowane i wymagać całego dnia w kuchni.

Produkty użyte w przepisach znajdziesz w sklepach Bacówka lub zamówisz wygodnie online na www.sklep.bacowkatowary.pl.