Placki ziemniaczane na słodko czy słono? Tutaj nie ma złych odpowiedzi!
Artykuł sponsorowany

Placki ziemniaczane na słodko czy słono? Tutaj nie ma złych odpowiedzi!

Dodano: 
Placki ziemniaczane
Placki ziemniaczane Źródło: Materiały prasowe / Bacówka
Wariant dla fanów słonych smaków może zaskoczyć swoją prostotą.

Czy kiedykolwiek zapiekaliście placki ziemniaczane? Jeśli nie, musicie spróbować.

Zapiekane placki z serem i śmietaną

Składniki:

  • 2 placki ziemniaczane Bacówka
  • 1 łyżka śmietany 18% Bacówka
  • 2 łyżki tartego żółtego sera
  • Szczypta ziół prowansalskich

Czas przygotowania: 12 minut
Kaloryczność: ok. 400 kcal

Sposób przygotowania:

  1. Placki ułóż w naczyniu żaroodpornym.
  2. Posmaruj śmietaną, posyp serem i ziołami.
  3. Zapiecz 8–10 minut w 180°C, aż ser się roztopi.

Słodki wariant zaspokoi największy głód i rozpieści podniebienie. Świetnie sprawdzi się również w roli deseru!

Słodko-wytrawne placki z morelami i śmietaną

Składniki:

  • 2 placki ziemniaczane Bacówka
  • 1–2 morele (pokrojone) lub dżem morelowy Bacówka
  • 1 łyżka śmietany Bacówka
  • Kropla miodu lub odrobina cukru pudru

Czas przygotowania: 7 minut
Kaloryczność: ok. 350 kcal

Sposób przygotowania:

  1. Placki lekko podgrzej.
  2. Na wierzchu ułóż plasterki świeżych moreli lub łyżkę dżemu morelowego Bacówka.
  3. Dodaj śmietanę i delikatnie osłódź.

Zainspiruj się produktami Bacówki i przekonaj się, że pyszne posiłki nie muszą być skomplikowane i wymagać całego dnia w kuchni.

Produkty użyte w przepisach znajdziesz w sklepach Bacówka lub zamówisz wygodnie online na www.sklep.bacowkatowary.pl.