Wielka obniżka ceny masła w dużej sieci. Jest tylko jeden prosty warunek

Wielka obniżka ceny masła w dużej sieci. Jest tylko jeden prosty warunek

Dodano: 
Masło
Masło Źródło: Katarzyna Świerczyńska
Jedna z dużych sieci kusi klientów dobrą promocją na masło. Nie jest to ani Lidl, ani Biedronka. Zasady są proste.

Ta oferta to dobra okazja, aby uzupełnić domowe zapasy masła i niemało zaoszczędzić. Tym razem po tanie masło zaprasza sieć Aldi. Czasu jest sporo, bo promocja obowiązuje do soboty 15 listopada.

Jak kupić tanie masło w Aldi?

W sklepach Aldi można teraz dostać masło w cenie 4,99 zł za kostkę. Aby kupić je tak tanio, trzeba spełnić jeden warunek: włożyć do koszyka trzy kostki. Promocja dotyczy konkretnego produktu i jest to masło ekstra Polmlek w kostkach po 200 g. Regularna cena tego masła w Aldi to 7,49 zł. To oznacza, że obniżka wynosi 33 proc.

Aldi nie stawia żadnych dodatkowych warunków. Jest jednak limit: to sześć kostek taniego masła na klienta.

Jak przechowywać zapas masła?

Masło to produkt, który wymaga określonych warunków przechowywania. Kiedy robisz większe zakupy, jest to tym bardziej ważne. Aby masło jak najdłużej zachowało świeżość, smak i zapach, trzeba pamiętać o kilku zasadach. Masło najlepiej trzymać w lodówce. W takich warunkach może leżeć nawet kilka tygodni, o ile jest dobrze zabezpieczone przed dostępem powietrza i światła. To właśnie one przyczyniają się do jełczenia tłuszczu (procesu, który sprawia, że masło traci swój naturalny aromat i nabiera nieprzyjemnego posmaku).

Idealnym sposobem przechowywania masła po otwarciu oryginalnego opakowania jest pojemnik z pokrywką – może to być np. ceramiczna lub szklana (nieprzezroczysta) maselniczka. Ważne też, by masło nie było narażone na kontakt z silnie pachnącymi produktami, takimi jak cebula, ryby czy wędliny, ponieważ łatwo chłonie zapachy z otoczenia.

Jeśli używasz masła do smarowania pieczywa, warto przechowywać jego niewielką porcję w maselniczce w temperaturze pokojowej, z dala od słońca i źródeł ciepła. Masło w poza lodówką można trzymać przez 2-3 dni.

Masło można również mrozić. To dobry sposób, by przedłużyć jego trwałość nawet o kilka miesięcy.

Czytaj też:
Dino obniża cenę dużych opakowań kawy Jacobs. Nie ma limitów, jest jeden warunek
Czytaj też:
Płacisz za dwa, a trzeci Lidl dorzuca za 1 grosz. Ten produkt warto jeść codziennie

Źródło: smaki.pl, Aldi