Biedronka rozdaje masło Mlekovita. Można zgarnąć sześć darmowych kostek

Biedronka rozdaje masło Mlekovita. Można zgarnąć sześć darmowych kostek

Dodano: 
Masło
Masło Źródło: Katarzyna Świerczyńska
Proste zasady i duże limity. Biedronka od poniedziałku zaprasza klientów po darmowe kostki dobrego masła.

Darmowe masło w Biedronce to okazja, aby sporo zaoszczędzić i uzupełnić zapasy. Rodziny, które na co dzień używają masła do smarowania chleba, do gotowania i do pieczenia ciast, doskonale wiedzą, że to produkt, który schodzi wręcz na kostki – dlatego każda oszczędność jest tu na wagę złota. Promocja w Biedronce rwa trzy dni: od poniedziałku 3 listopada do środy 5 listopada.

Jak dostać darmowe masło w Biedronce?

Promocja na darmowe masło w Biedronce to oferta 4+2 gratis. To oznacza, że należy włożyć do koszyka sześć kostek, a policzone zostaną cztery z nich. Promocja dotyczy konkretnego produkty: to masło Ekstra polskie marki Mlekovita w kostkach po 200 g.

Promocja ma swoje warunki i limity. Mogą z niej skorzystać posiadacze karty lub aplikacji Moja Biedronka (obie są darmowe). Każdy klient może kupić maksymalnie sześć kostek (w tym dwie gratis) dziennie. To oznacza, że na każde konto Moja Biedronka można zgarnąć nawet sześć kostek masła (wówczas trzeba robić zakupy codziennie w czasie trwania promocji).

Jak zmiękczyć zimne i twarde masło?

Zapas masła najlepiej przechowywać w lodówce, bo to produkt wrażliwy na wysoką temperaturę czy światło. Co jednak zrobić, aby było miękkie i idealne do smarowania?

Masło można przełożyć do maselniczki i zużyć w ciągu kilku dni, ale są też inne sposoby na szybkie zmiękczenie zimnej kostki masła – to skuteczne patenty, które się przydają, kiedy zapomnisz wyjąć masło odpowiednio wcześniej.

Masło można pokroić w cieniutkie plasterki i pozostawić w temperaturze pokojowej (plasterki można ułożyć bezpośrednio na pieczywo, które chcemy zjeść). Można też zetrzeć masło na tarce na dużych oczkach.

Dobrym sposobem na szybkie zmiękczenie masła jest zastosowanie triku z ciepłą miseczką. Kawałek masła kładziemy na talerzyku i nakrywamy ciepłą, ceramiczną miseczką (miseczkę najszybciej nagrzejemy, wlewając do niej na chwilę gorącą wodę). Taki zabieg trwa kilka minut i masło jest gotowe do smarowania.

Czytaj też:
To mięso kosztuje mniej niż 7 zł za kilogram. Nie sądziłem, że coś tak taniego może być wartościowe i pyszne
Czytaj też:
Każdy może przyjść po darmową kostkę masła. Tak Lidl zaczyna nowy tydzień

Źródło: smaki.pl, Biedronka