Wielka obniżka ceny masła przed Wszystkich Świętych. Kostka za 3,99 zł

Wielka obniżka ceny masła przed Wszystkich Świętych. Kostka za 3,99 zł

Dodano: 
Masło w Lidlu
Masło w Lidlu Źródło: Katarzyna Świerczyńska
Tak tanie masło to nieczęsta okazja. Przed świątecznym weekendem jedna z dużych sieci kusi klientów dobrą promocją.

Ta oferta to dobra okazja, aby uzupełnić domowe zapasy masła i sporo zaoszczędzić. Klientów po tanie masło przez dwa dni zaprasza Lidl. Promocja obowiązuje tuż przed świątecznym weekendem: w czwartek 30 października i w piątek 31 października.

Jak kupić tanie masło w Lidlu?

Oferta Lidla na tanie masło dotyczy konkretnego produktu i jest to masło ekstra Pilos w kostkach po 200 g. To oferta: 46 proc. taniej przy zakupie trzech. Oznacza to, że jeśli włożysz do koszyka trzy kostki tego masła, za każdą zapłacisz 3,99 zł (regularna cena tego masła w Lidlu to 7,49 zł).

Aby móc skorzystać ze zniżki trzeba mieć aplikację Lidl Plus. W aplikacji jest dostępny kupon, który trzeba aktywować i zeskanować przy kasie. Obowiązuje też limit: to trzy opakowania taniego masła na kupon.

Jak przechowywać masło?

Jeśli kupujesz większe ilości masła, warto pamiętać, że odpowiednie przechowywanie sprawi, że produkt zachowa swoją jakość i smak. Niewłaściwie przechowywane masło jełczeje, traci aromat i konsystencję.

Masło łatwo chłonie zapachy, jełczeje pod wpływem powietrza, światła i ciepła, dlatego trzeba je chronić przed tymi czynnikami. Podstawową zasadą jest trzymanie masła w lodówce, najlepiej w oryginalnym opakowaniu lub szczelnie zamkniętym pojemniku. Tak zabezpieczone masło może pozostać świeże przez kilka tygodni.

Jeśli używasz masła codziennie, możesz przechowywać niewielką ilość w maselniczce w temperaturze pokojowej – wtedy będzie łatwe do smarowania. Aby masło nie traciło jakości i nie jełczało, wybierz chłodne miejsce (maksymalnie 20°C), postaw na krótki czas takiego przechowywania (do kilku dni) i maselniczkę z pokrywką chroniąca przed powietrzem i światłem. Najlepiej sprawdzą się maselniczki ceramiczne, porcelanowe lub szklane z osłoną.

Masło można także mrozić. To dobry sposób, aby przedłużyć jego trwałość nawet o kilka miesięcy. Możesz podzielić je na porcje i przechowywać w zamrażarce nawet przez kilka miesięcy. Przed użyciem wystarczy wyjąć porcję kilka godzin wcześniej. Masło najlepiej rozmrażać w lodówce.

Czytaj też:
Wielka obniżka ceny kawy Nescafé. Nie ma limitów, skorzystać może każdy
Czytaj też:
Kupujesz dwa, a trzeci Lidl dorzuca za 1 grosz. Fani kultowych słodyczy ustawiają się w kolejkach

Źródło: smaki.pl, Lidl