Biedronka przez trzy dni rozdaje dobre masło za darmo. Można zrobić duże zapasy

Biedronka przez trzy dni rozdaje dobre masło za darmo. Można zrobić duże zapasy

Dodano: 
Masło
Masło Źródło: Katarzyna Świerczyńska
Takiej promocji w Biedronce dawno nie było. Codziennie można zgarnąć dwa darmowe masła. Warto jednak zapisać daty: oferta jest ważna tylko trzy dni.

Darmowe masło to promocje, z których chętnie korzystają klienci dużych sieci. To okazja, aby uzupełnić zapasy i sporo zaoszczędzić. Tym razem po darmowe masło zaprasza Biedronka. Oferta trwa przez trzy dni: od czwartku 5 czerwca do soboty 7 czerwca.

Jak dostać darmowe masło w Biedronce?

Oferta Biedronki to promocja 2+2 gratis. Dotyczy masła ekstra Łaciate w kostkach po 200 g. Jeśli włożysz do koszyka cztery kostki, dwie z nich dostaniesz za darmo. Regularna cena kostki tego masła to 9,49 zł. Przy skorzystaniu z ofert na darmowe masło, wyjdzie średnio na kostkę 4,75 zł.

Promocja ma swoje warunki. Aby móc skorzystać z oferty na darmowe masło trzeba mieć kartę lojalnościową lub aplikację Moja Biedronka (obie są darmowe). Obowiązuje także limit: to cztery opakowania dziennie na jedną kartę Moja Biedronka. To oznacza, że w czasie trwania promocji można zgarnąć sześć darmowych kostek masła, lub licząc inaczej: kupić 12 kostek za mniej niż 5 zł za sztukę.

Jak zmiękczyć twardo masło?

Zapas masła najlepiej przechowywać w lodówce. Jest to produkt wrażliwy na wysoką temperaturę czy światło. Warto pamiętać, że masło można także zamrozić (mrożone masło najlepiej zużyć w ciągu trzech miesięcy). A co jeśli potrzebujesz miękkiego tłuszczu do smarowania pod ręką? Masło można przełożyć do maselniczki i zużyć w ciągu kilku dni, ale są też inne sposoby na szybkie zmiękczenie zimnej kostki masła.

Masło można pokroić w cieniutkie plasterki i pozostawić w temperaturze pokojowej (plasterki można ułożyć bezpośrednio na pieczywo, które chcemy zjeść). Można też zetrzeć masło na tarce na dużych oczkach. Jest jeszcze jeden świetny patent, który często przypominamy. To zastosowanie ciepłej miseczki. Kawałek masła kładziemy na talerzyku i nakrywamy ciepłą, ceramiczną miseczką (miseczkę najszybciej nagrzejemy, wlewając do niej na chwilę gorącą wodę). Taki zabieg trwa kilka minut i masło jest gotowe do smarowania.

Czytaj też:
Lidl na jeden dzień mocno obniża cenę masła. Kostka za 4,75 zł
Czytaj też:
Mięso z Niemiec sprzedawane jako polskie. Fatalne wyniki kontroli w sklepach i na targowiskach

Źródło: smaki.pl, Biedronka