Biedronka na koniec tygodnia rozdaje masło za darmo. Można wybrać, jakie się chce

Biedronka na koniec tygodnia rozdaje masło za darmo. Można wybrać, jakie się chce

Dodano: 
Masło w Biedronce
Masło w Biedronce Źródło: smaki.pl
Biedronka przez dwa dni rozdaje za darmo masła różnych marek. Nie ma limitów, a warunki, aby zgarnąć gratisowe kostki, są bardzo proste.

Promocje na darmowe masło zawsze przyciągają klientów na zakupy. Jeśli ktoś w domu używa masła do smarowania, gotowania i pieczenia, to jest to produkt, który schodzi kostkami. A że nie jest tani, to każda okazja do tego, aby zaoszczędzić, jest dobra. Trzeba się jednak pospieszyć. Oferta na darmowe masło w Biedronce trwa tym razem dwa dni: to czwartek 24 kwietnia i piątek 25 kwietnia.

Jak dostać darmowe masło w Biedronce?

Promocja na darmowe masło dotyczy wszystkich maseł w kostkach po 200 g. To masła marek Mlekovita oraz Mleczna Dolina, także masło bez laktozy. Oferta to 2+1 gratis. To oznacza, że jeśli włożysz do koszyka trzy kostki, jedna będzie darmowa. Masła można mieszać dowolnie.

Promocja ma jeden warunek. Jest skierowana do posiadaczy karty lub aplikacji Moja Biedronka (obie są darmowe). Tym razem sieć nie stawia żadnych ograniczeń, jeśli chodzi o limity zakupowe, a to oznacza, że każda co trzecia kostka będzie gratisem.

Jak szybko zmiękczyć twarde masło?

Zapas masła najlepiej przechowywać w lodówce, bo to produkt wrażliwy na wysoką temperaturę czy światło. Warto pamiętać, że masło można także zamrozić.

Co jednak zrobić, aby było miękkie i idealne do smarowania? Porcję masła można przełożyć do maselnicy i zużyć w ciągu kilku dni, ale są też inne sposoby na szybkie zmiękczenie zimnej kostki masła.

Masło można pokroić w cieniutkie plasterki i pozostawić w temperaturze pokojowej (plasterki można ułożyć bezpośrednio na pieczywo, które chcemy zjeść). Można też zetrzeć masło na tarce na dużych oczkach.

Skutecznym sposobem na szybkie zmiękczenie masła jest zastosowanie ciepłej miseczki. To prosty patent, który nie każdy zna. Jak to zrobić? Kawałek masła kładziemy na talerzyku i nakrywamy ciepłą, ceramiczną miseczką (miseczkę najszybciej nagrzejemy, wlewając do niej na chwilę gorącą wodę). Taki zabieg trwa kilka minut i masło jest gotowe do smarowania.

Czytaj też:
Dino rozdaje za darmo czekolady z okienkiem. Brać może każdy i nie ma limitów
Czytaj też:
Tanie masła z promocji pod lupą. Wyniki kontroli mogą szokować

Źródło: smaki.pl, Biedronka