Biedronka znowu rozdaje masło za darmo, ale tym razem idzie krok dalej. Można wybrać dowolne

Biedronka znowu rozdaje masło za darmo, ale tym razem idzie krok dalej. Można wybrać dowolne

Dodano: 
Masło
Masło Źródło: Magdalena Kmita-Kulesza
Na koniec tygodnia Biedronka będzie rozdawać swoim klientom masło. Promocja obejmuje tym razem wszystkie masła, w tym klarowane w wiaderku czy masło osełkowe.

Tym razem można nie tylko zrobić duży zapas masła, ale i wybór produktów jest duży, bo Biedronka proponuje swoim klientom, aby wybrali za darmo dowolne masło. Limity są duże, a promocja na darmowe masło trwa aż trzy dni: od czwartku 20 lutego do soboty 22 lutego.

Jak dostać darmowe masło w Biedronce?

Oferta Biedronki na darmowe masło to promocja 2+1 gratis. To oznacza, że aby dostać darmowe masło, należy włożyć do koszyka trzy sztuki, a jedna, najtańsza, nie zostanie policzona (warto pamiętać, że aby promocja była jak najbardziej opłacalna, warto podczas jednych zakupów kupić produkty w tej samej cenie).

Promocją objęte są tym razem różne masła marek Mleczna Dolina oraz Mlekovita. To tradycyjne masła ekstra, ale też masło osełkowe czy masło klarowane w wiaderku. Można je łączyć dowolnie.

Promocja ma swój limit: to maksymalnie sześć sztuk masła w jeden dzień (czyli dwie sztuki darmowego masła). Oferta jest przeznaczona dla posiadaczy karty lub aplikacji Moja Biedronka.

Jak prawidłowo przechowywać masło?

Masło należy przechowywać w lodówce. Powinno być oryginalnie zapakowane, ponieważ masło szybko chłonie obce zapachy. Kostkę, którą szybko, na bieżąco zużyjesz do smarowania pieczywa, możesz przełożyć do maselnicy. Dobrze jeśli jest ona nieprzezroczysta. Wtedy skutecznie chroni tłuszcz przed dostępem światła, a także ogranicza działanie wysokiej temperatury i dostęp powietrza (to te czynniki przyspieszają psucie się masła)

Większe ilości masła najlepiej jestzamrozić. Wcześniej warto je podzielić na porcje na jeden dzień i szczelnie zawinąć np. w folię spożywczą. Jeśli używasz masła do pieczenia, podziel je na wygodne do odmierzania kawałki po 50 g. W zamrażarce masło można trzymać 3 miesiące.

Jak szybko zmiękczyć masło?

Ten trik na szybkie zmiękczenie masła jest prosty i skuteczny. Przyda się zawsze wtedy, kiedy chcesz zrobić kanapkę, a okazuje się, że całe masło je w lodówce: zimne i twarde. Jeśli potrzebujesz szybko zmiękczyć masło do smarowania pieczywa, odkrój potrzebny kawałek i połóż go na talerzyku. Potem wlej do szklanej miseczki gorącą wodę i pozostaw ją na 2-3 minuty. Wylej wodę i gorącą miseczką przykryj masło. W ten sposób tłuszcz szybko zmięknie, a nie rozpuści się.

Czytaj też:
Tanie masło w ofercie Lidla. Za kostkę zapłacisz 4,99 zł, ale tylko w ten dzień
Czytaj też:
Sześć litrów dobrego mleka dla każdego. Dino przez cały tydzień rozdaje mleko za darmo

Źródło: smaki.pl, Biedronka