Biedronka znowu rozdaje wszystkie masła za darmo. Można wybrać nawet masło w wiaderku

Biedronka znowu rozdaje wszystkie masła za darmo. Można wybrać nawet masło w wiaderku

Dodano: 
Kostka masła
Kostka masła Źródło: Wikimedia Commons
Biedronka po długim weekendzie postanowiła dać możliwość swoim klientom, aby uzupełnić zapasy masła. Oferta jest tym bardziej atrakcyjna, że masło za darmo dotyczy wszystkich marek i rodzajów masła.

Nie tylko w dużych rodzinach masło to produkt, który schodzi błyskawicznie: do smarowania pieczywa, do pieczenia ciasta, do smażenia i gotowania. A że to nie jest tani tłuszcz, to oferty na darmowe masło zawsze przyciągają klientów i są okazją, aby uzupełnić zapasy. Biedronka tym razem postawiła nie tylko na promocję z darmowym masłem, ale objęła nią wszystkie masła, w tym klarowane masło w wiaderku, które jest doskonałe do smażenia.

Jak dostać darmowe masło w Biedronce?

Oferta Biedronki, to promocja 2+1 gratis. To oznacza, że jeśli włożysz do koszyka trzy opakowania masła, jedno z nich (najtańsze) będzie darmowe. Można na tej ofercie zaoszczędzić ponad 30 proc., jeśli dobrze dobierze się masło: warto, aby były to masła w tej samej lub zbliżonej cenie.

Tym razem Biedronka ofertą objęła wszystkie masła, czyli dostępne w marketach sieci masła marek Mleczna Dolina oraz Mlekovita. Warto zwrócić uwagę, że promocją objęte są też duże opakowania masła osełkowego (po 300 g) oraz masło klarowane w wiaderku.

Oferta ma jednak swoje limity. Trwa przez dwa dni: we wtorek 7 stycznia i w środę 8 stycznia. Jest przeznaczona dla posiadaczy karty lub aplikacji Moja Biedronka (są darmowe) i każdego dnia można kupić maksymalnie trzy opakowania (w tym jedno gratis).

Jak przechowywać masło?

Masło lubi chłód, nie sprzyja mu światło, ciepło i dostęp powietrza. Dlatego masło najlepiej przechowywać w lodówce. Warto przy tym pamiętać, że to tłuszcz, który szybko chłonie zapachy, dlatego otwarte masło powinno być przechowywane w pojemniku.

Jeśli chcesz mieć zawsze pod ręką miękkie masło, przechowuj je w maselnicy. Najlepiej jeśli jest ona nieprzezroczysta. To chroni masło przed dostępem światła i powietrza. Masło w maselnicy w temperaturze pokojowej można trzymać do kilku dni. Masło można również zamrozić.

Czytaj też:
Zamiast drogiego masła, Dino proponuje tanie smarowidła. Można zrobić zapasy za grosze
Czytaj też:
Fatalne wyniki kontroli oliwy z oliwek. Inspektorzy mówią o niedopuszczalnych wadach

Źródło: smaki.pl, Biedronka