Ponad kilogram dobrego masła zupełnie za darmo. Kostki rozdaje znana sieć

Ponad kilogram dobrego masła zupełnie za darmo. Kostki rozdaje znana sieć

Dodano: 
Masło
Masło Źródło: Shutterstock / ffolas
Masło to jeden z podstawowych produktów w wielu domach. Jest to jednak drogi produkt, dlatego każda obniżka cen to okazja, aby uzupełnić zapasy i zaoszczędzić. Tym razem masło można dostać za darmo.

Jeśli używasz masła do smarowania chleba, do smażenia, gotowania i do ciast, to zanim się obejrzysz, a będzie po maśle. Niektórzy wręcz żartują, że u nich masło schodzi jak woda, dlatego z uwagą śledzą promocje na masło, które szykują duże sieci marketów. Tym razem warto zwrócić uwagę na masło w Biedronce, a dokładniej promocję 4+2 gratis. Jeśli włożysz do koszyka cztery kostki masła, dwie kolejne możesz dorzucić bez płacenia za nie.

Darmowe masło w Biedronce – jak dostać gratisowe kostki?

Najważniejsza informacja jest taka, że promocja na darmowe masło w Biedronce trwa przez trzy dni, dlatego warto zapamiętać daty, aby nie przegapić: to trzy dni od czwartku 24 października do soboty 26 października.

Promocją objęte jest masło marki Mlekovita w kostkach po 200 g. Oferta ma swoje limity: każdego dnia w jej ramach można włożyć do koszyka maksymalnie sześć kostek masła (w tym dwie darmowe). To jednak oznacza, że jeśli ktoś zrobi zakupy każdego dnia trwania promocji, zyska sześć darmowy kostek, a to ponad kilogram masła.

Promocja ma swój warunek: aby z niej skorzystać, trzeba być posiadaczek karty lub aplikacji "Moja Biedronka" (są one darmowe).

Jak przechowywać masło?

Promocja na masło w Biedronce to dobra okazja, aby zrobić zapasy, nawet już z myślą o bożonarodzeniowych wypiekach, ponieważ warto pamiętać, że masło można także mrozić.

Masło można mrozić zarówno w oryginalnym opakowaniu, jak i w pojemnikach na mrożonki podzielone na porcje (to wygodne, jeśli używasz masła do pieczenia czy gotowania – wówczas dobrze, aby było podzielone na porcje np. po 50 g).

Jeśli nie mrozisz masła, przechowuj je w lodówce i zużyj w terminie podanym na opakowaniu. Trzeba też pamiętać, że masło jest produktem, który łatwo chłonie zapachy, dlatego niezależnie od tego czy je mrozisz, czy trzymasz w lodówce, warto je trzymać w pojemniku lub torebce na mrożonki.

Czytaj też:
Ile robaków jest w suszonych grzybach z polskich sklepów? Wyniki badań są jednoznaczne
Czytaj też:
Pomysł na to masło podpatrzyłam u znajomego kucharza. Kilka minut smażenia, a zapach czuć w całym domu

Źródło: smaki.pl, Biedronka