Zaczęło się o 15.00 w Biedronce. Wielka obniżka do zamknięcia sklepów. Nie ma limitów

Zaczęło się o 15.00 w Biedronce. Wielka obniżka do zamknięcia sklepów. Nie ma limitów

Dodano: 
Biedronka
Biedronka Źródło: Katarzyna Świerczyńska
23 grudnia jest ostatnim przed świętami dniem otwarcia sklepów. Od godziny 15.00 we wszystkich sklepach Biedronki zaczęła się wyprzedaż części towaru.

Mowa o wędlinach i świeżym mięsie sprzedawanych w tradycyjnych ladach mięsnych Biedronki. Tuż przed samymi świętami i przerwą w otwarciu sklepu (sklepy będą otwarte ponownie dopiero w sobotę 27 grudnia) można zrobić tanie zakupy i zapas na święta. Promocja zaczeła się 23 grudnia o godz. 15.00 i potrwa do zamknięcia sklepów (godziny otwarcia mogą się różnić w poszczególnych Biedronkach),

Jak kupić tanie wędliny i tanie mięso w Biedronce?

Promocja dotyczy tych Biedronek, które mają tradycyjne lady mięsne z wędlinami na wagę i świeżym mięsem. Biedronka nazwała promocję "rabatogodziny", ponieważ dotyczy nie konkretnych dni, a jedynie godzin. Od 15.00 23 grudnia wszystkie wędliny i mięsa z lady można kupić 25 proc. taniej.

Biedronka nie stawia żadnych dodatkowych warunków: nie trzeba mieć ani karty, ani aplikacji, a to oznacza, że rabat dostanie każdy klient. Nie ma też wyznaczonych limitów, rabat będzie przyznany na każdą ilość.

Jak przechowywać wędliny?

Wędliny są produktami nietrwałymi, podatnymi na rozwój drobnoustrojów, dlatego wymagają odpowiednich warunków przechowywania.

Podstawową zasadą jest przechowywanie wędlin w niskiej temperaturze. Optymalny zakres to od 2 do 6°C, czyli dolne półki lodówki lub specjalna szuflada przeznaczona na produkty mięsne. Wędlin lepiej nie trzymać w drzwiach lodówki, gdzie temperatura jest zmienna i wyższa. Wędlinę warto przełożyć do szczelnego pojemnika, pergaminu spożywczego lub papieru woskowanego. Folia spożywcza jest mniej zalecana, ponieważ ogranicza dostęp powietrza, a jednocześnie sprzyja gromadzeniu wilgoci, co przyspiesza psucie.

Różne rodzaje wędlin mają różną trwałość. Wędliny surowe i parzone, takie jak szynki czy kiełbasy drobno rozdrobnione, najlepiej spożyć w ciągu kilku dni. Trwalsze są wędliny dojrzewające i suszone, przy odpowiednich warunkach mogą być przechowywane dłużej, jednak również one wymagają chłodu i ochrony przed wilgocią. Ważne jest oddzielenie wędlin od surowego mięsa oraz produktów o intensywnym zapachu.

Czytaj też:
Wszystkie kawy za 1 zł. Można się nieźle obłowić przed samymi świętami
Czytaj też:
„2+2 gratis” w Biedronce. Bez limitów, bez karty i aplikacji. Można się obłowić na święta