Lidl na dwa dni mocno obniża cenę dobrego masła. Można dużo zaoszczędzić

Lidl na dwa dni mocno obniża cenę dobrego masła. Można dużo zaoszczędzić

Dodano: 
Masło w Lidlu
Masło w Lidlu Źródło: Katarzyna Świerczyńska
Od poniedziałku Lidl zaprasza klientów po tanie masło znanej marki. Zasady oferty są proste, a skorzystać może każdy.

Łowcy promocji nie mogą tego przegapić: przez dwa dni masło w Lidlu będzie kosztowało mniej niż 5 zł. Oferta na tak tanie masło to dobra okazja, aby uzupełnić domowe zapasy. Promocja obowiązuje w poniedziałek 29 września i we wtorek 30 września.

Jak kupić tanie masło w Lidlu?

Promocja na tanie maso dotyczy konkretnego produktu: jest to masło z Polskiej Mleczarni marki Mlekovita w kostkach po 200 g. Teraz przy zakupie trzech za każdą sztukę zapłacisz 4,75 zł. To o 36 proc. taniej, bo regularna cena tego masła w Lidlu wynosi 7,49 zł.

Oferta ma jednak swoje warunki i limit. Mogą z niej skorzystać klienci, którzy posiadają aplikację Lidl Plus (można ją ściągnąć za darmo). W aplikacji będzie dostępny specjalny kupon, który należy aktywować. Limit zakupów to trzy kostki masła na jeden kupon, a to oznacza, że jeśli wśród domowników więcej osób posiada aplikację Lidl Plus, to każda z nich może na swój kupon kupić tanie masło z promocji.

Jak zmiękczyć zimne masło z lodówki?

Zapas masła najlepiej przechowywać w lodówce, a kostkę, którą chcemy zużyć na bieżąco, warto przełożyć do maselnicy, aby mieć pod ręką miękkie masło idealne do smarowania. To się jednak nie zawsze udaje. Co zrobić, jeśli zapomnisz wyjąć odpowiednio wcześniej masło z lodówki. Są na to sposoby.

My szczególnie polecamy jeden patent, który jest prosty i skuteczny. Przyda się zawsze wtedy, kiedy chcesz zrobić kanapkę, a okazuje się, że całe masło jest w lodówce: zimne, twarde i niemożliwe do rozsmarowania.

Jeśli potrzebujesz szybko zmiękczyć masło do smarowania pieczywa, odkrój potrzebny kawałek i połóż go na talerzyku. Potem wlej do szklanej miseczki gorącą wodę i pozostaw ją na 2-3 minuty. Wylej wodę i gorącą miseczką przykryj masło. W ten sposób tłuszcz szybko zmięknie, a nie rozpuści się. Inne sposób to starcie zimnego masła na wiórki i położenie ich na chwilę na kanapkach w temperaturze pokojowej.

Inne sposoby? Masło można pokroić w cieniutkie plasterki i pozostawić w temperaturze pokojowej (plasterki można ułożyć bezpośrednio na pieczywo, które chcemy zjeść). Można też zetrzeć masło na tarce na dużych oczkach.

Czytaj też:
Biedronka zaczyna tydzień wielką obniżką cen masła. Kostka za mniej niż 5 zł
Czytaj też:
Dino na cały tydzień mocno obniża cenę popularnej kawy. Nie ma żadnych limitów

Źródło: smaki.pl