Kostka masła za 4,75 zł. Biedronka szaleje z cenami, ale trzeba się pospieszyć

Kostka masła za 4,75 zł. Biedronka szaleje z cenami, ale trzeba się pospieszyć

Dodano: 
Masło
Masło Źródło: Shutterstock / New Africa
Biedronka na weekend mocno obniża cenę masła. Można zrobić zapasy i dużo zaoszczędzić. Zasady są proste.

Tanie masło to coś, czym duże sieci chcą przyciągać klientów. Biedronka zeszła z ceną masła poniżej 5 złotych, ale żeby skorzystać, trzeba się pospieszyć. Promocja trwa tylko dwa dni: w piątek 10 lipca i w sobotę 11 lipca.

Jak kupić tanie masło w Biedronce?

Promocja na tanie masło w Biedronce dotyczy konkretnego produktu: to masło ekstra marki Mleczna Dolina w kostkach po 200 g. To oferta: kup trzy i zapłać 40% mniej. Regularna cena tego masła to 7,99 zł. W promocji wyjdzie po 4,75 zł za kostkę.

Z promocji mogą skorzystać klienci, którzy posiadają aplikację lub kartę Moja Biedronka. Obowiązuje też limit dzienny: to trzy kostki masła na kartę Moja Biedronka.

Jak wykorzystać w kuchni masło?

Masło to uniwersalny składnik, który warto wykorzystywać w kuchni nie tylko do smarowania pieczywa. Sprawdza się jako baza do sosów – np. klasycznego maślanego sosu do ryb, warzyw lub makaronu. Wystarczy rozpuścić masło, dodać sok z cytryny, sól, pieprz i ewentualnie zioła (koperek, natkę pietruszki, estragon albo szałwię).

Masło świetnie nadaje się do smażenia jajek, naleśników czy warzyw – podkreśla ich smak i nadaje delikatną nutę. Można je także łączyć z oliwą, aby uzyskać wyższą temperaturę smażenia bez przypalania.

Z masła łatwo zrobić masło smakowe – wystarczy dodać zioła, czosnek, pieprz, suszone pomidory czy skórkę cytrynową. Takie masło można podać do grillowanego mięsa, pieczonych ziemniaków lub bagietki. Masło można wykorzystać także do przygotowania jajek w koszulce: odrobina masła w bulionie lub wodzie dodaje smaku i sprawia, że białko ładnie się ścina.

Wypieki to kolejna dziedzina – masło nadaje kruchość ciastom kruchym i aromat babkom oraz drożdżówkom. W kuchni francuskiej używa się masła do smażenia naleśników crêpes lub do croissantów. W kuchni azjatyckiej masło klarowane (ghee) jest wykorzystywane do smażenia i nadawania potrawom orzechowego aromatu.

Czytaj też:
Lidl na dwa dni mocno obniża cenę masła. Kostka za mniej niż 5 zł
Czytaj też:
Dino przez cały tydzień rozdaje masło za darmo. Nie ma limitów, a brać może każdy

Źródło: smaki.pl