-
Produkty
Pieczone ziemniaki nigdy nie smakowały tak dobrze. Potrzebujesz wykałaczkę i masło
Pieczone ziemniaki niczym z najlepszej restauracji? To możliwe do zrobienia we własnej kuchni. Oprócz ziemniaków zaopatrz się w wykałaczkę, masło i pędzelek do smarowania. -
Mięsne
Zawsze zalewam mięso tą marynatą. Kotlety schabowe wychodzą pyszne i soczyste
Jeśli kotlety schabowe nie zawsze wychodzą ci soczyste, przetestuj naszą prostą marynatę. Sprawia, że mięso staje się kruche, miękkie i po prostu rozpływa się w ustach. -
NewsyProdukty
Najlepsi dietetycy rozdają przepisy za darmo. Korzystać może każdy
Darmowe plany żywieniowe i przepisy od dietetyków – Narodowy Fundusz Zdrowia podał dane, ile osób już korzysta z takiej możliwości. -
Bezmięsne
Wlej łyżkę do ciasta i wymieszaj. Placki ziemniaczane nie będą piły tłuszczu z patelni
Placki ziemniaczane są pyszne i proste do zrobienia. Chłoną jednak sporo tłuszczu, przez co stają się kaloryczne. Wystarczy jednak dodać do ciasta łyżkę tego płynu, a problem odejdzie w niepamięć. -
ProduktyWielkanoc
-
Produkty
Jedzenie przywiera do patelni? Nauka przychodzi z banalnym rozwiązaniem
Wystarczy jedna kropla wody, aby jedzenie nie przywarło do patelni. Jak to możliwe? Z pomocą przychodzi nauka. Z tą wiedzą już nigdy nie przypalisz niczego. -
Produkty
Te napoje działają podobnie jak kawa, lecz są od niej zdrowsze. Gwarantują moc energii
Poranny kubek kawy to łyk energii, który pozwala się obudzić i działać. Jednak napój ten nie wszystkim wychodzi na zdrowie. Dlatego przedstawiamy kilka doskonałych zamienników małej czarnej. -
Produkty
10 minut i ziemniaki będą ugotowane. Wystarczy, że dodasz łyżkę tego produktu
Są u nas niewątpliwie najpopularniejszym dodatkiem do obiadu. Jak jednak szybko ugotować ziemniaki? Okazuje się, że pewne triki potrafią skrócić czas gotowania ziemniaków do 10 minut. Warto je poznać. -
Produkty
To najlepsze polskie kiełbasy. Zwróć uwagę na oznaczenia
Najlepsze kiełbasy i kabanosy z Polski? Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (IJHARS) podała listę konkretnych produktów. -
Produkty
Wiem, jak szybko rozmrozić mięso. Przetestowałam wiele metod, ta jest najlepsza
Chcesz szybko przygotować obiad, a mięso jeszcze w zamrażarce? Jest kilka sposobów, w jaki możesz rozmrozić mięso. Jeden mogę ci polecić z czystym sumieniem, bo u mnie sprawdza się od lat. -
Produkty
Katarzyna Bosacka ostrzega przed tym produktem. To nie jest ser!
Kupujesz gotowy tarty ser? Albo lubisz sobie czasem zjeść zapiekankę na mieście? Uważaj, bo zamiast prawdziwego sera możesz dostać produkt seropodobny. Katarzyna Bosacka pokazała skład. -
Produkty
Jak szybko zmiękczyć masło? Jeden ze sposobów bije inne na głowę
Masz czasem rano taki problem, że chcesz posmarować pieczywo, a masło jest twarde jak skała? To zdarzyło się pewnie nie jednemu z nas. Jest jednak na to prosty sposób. Musicie go poznać. -
ŚniadaniaDeseryProduktyBezmięsne
Pyszny twaróg możesz zrobić w domu. Potrzebny jest tylko jeden składnik
Domowy twaróg na głowę bije wszystkie sklepowe. Wystarczy odrobina cierpliwości, aby zrobić biały ser we własnej kuchni. -
Produkty
Różowe boczniaki to hit wśród grzybiarzy. Można je wyhodować w domu
Wyglądają niczym grzyby z lasu Barbie, ale to nie bajka: różowe boczniaki istnieją naprawdę. Są hitem wśród tych, którzy hodują grzyby z kupionych grzybni. -
Produkty
Dziki szczypiorek już pojawił się w lasach. Jest łatwy sposób, aby go rozpoznać
W lasach już pojawił się dziki szczypiorek nazywany też często leśnym szczypiorkiem. Można go rwać i wykorzystywać dokładnie tam samo, jak szczypior z ogródka czy warzywniaka. -
Produkty
Wątróbka pryska na patelni? Są sposoby, żeby temu zapobiec
Jeśli wątróbka pryska i strzela na patelni, to znaczy, że nie znasz prostych sposobów, aby tego uniknąć. Podpowiadamy jak poradzić sobie z nieprzyjemnie pryskającą wątróbką. -
Mięsne
-
Produkty
Nigdy nie wyrzucaj obierek z jabłek. Zrobisz z nich wiele przysmaków
Zrobiłaś właśnie szarlotkę albo placki z jabłkami i zostało ci sporo obierek? Absolutnie ich nie wyrzucaj, bo możesz z nich przygotować kilka zdrowych przysmaków. Poznaj patenty na wykorzystanie jabłkowych obierzyn. -
ProduktyKwaśne
Czym się różni kapusta kiszona od kwaszonej? Tylko jedna wyjdzie ci na zdrowie
O tym, że kapusta kiszona jest smaczna i wartościowa wie chyba każdy. Jednak nie wszyscy zdają sobie sprawę z tego, że w sklepach sprzedawana jest też mniej zdrowa kapusta kwaszona. Sprawdź, jak je odróżnić. -
Obiady
Czym zagęścić zupę pomidorową? Są lepsze dodatki niż śmietana i mąka
Najsmaczniejsza zupa pomidorowa to ta ciut gęściejsza, o aksamitnej konsystencji. By osiągnąć taki efekt wystarczy ją zagęścić. Jednak nie koniecznie trzeba robić to mąką i śmietaną. Są o wiele zdrowsze alternatywy na zagęszczenie... -
ProduktyPrzepisy
Prosty napar z anyżu na trawienie. To ratunek po obfitym posiłku
Zjadłeś wyborną pieczeń, talerz fasolki z mięsem albo tłusty bigos? Wypij napar z anyżu na trawienie, a twój żołądek ci podziękuję. Bonus? To naprawdę smaczny napój.