Wytrwane śniadania z produktami Bacówki
A może… świeży bajgiel z aromatyczną kiełbasą, chrupiącymi warzywami i karmelizowaną cebulką? To szybki i pożywny posiłek, który może stać się pyszną przekąską.
Bajgiel z salami, warzywami i karmelizowaną cebulką
Składniki:
- 1 bajgiel z sezamem (ok. 80 g)
- 4 plasterki salami (lub innej suchej kiełbasy Bacówka)
- 1 łyżka cebuli karmelizowanej Bacówka
- 2 plasterki sera żółtego
- Garść rukoli
- Plasterki ogórka, rzodkiewki i cebuli
- Masło
Czas przygotowania: 10 minut
Kaloryczność: ok. 480 kcal
Sposób przygotowania:
- Bajgiel przekrój i podpiecz na patelni lub w tosterze.
- Dolną część posmaruj masłem.
- Ułóż warzywa, salami i ser.
- Nałóż łyżkę (lub więcej) cebuli karmelizowanej Bacówka.
- Przykryj drugą częścią bajgla. Gotowe!
Coś bardziej „po królewsku”? Spróbuj talerza z jajkiem sadzonym, bekonem i kiełbaskami – idealna pozycja dla mięsożernych głodomorów!
Śniadaniowy talerz z jajkiem sadzonym, bekonem i kiełbaskami
Składniki:
- 2 cienkie kiełbaski wiedeńskie Bacówka
- 2 plastry bekonu
- 1 jajko
- 1 łyżeczka pikantnego ketchupu Bacówka
- Mix sałat i rzodkiewka
- Kawa Crema firmy Bacówka do podania
Czas przygotowania: 12 minut
Kaloryczność: ok. 540 kcal
Sposób przygotowania:
- Bekon podsmaż na patelni aż będzie chrupiący, odłóż na papier.
- Na tej samej patelni podsmaż kiełbaski.
- Wbij jajko i usmaż sadzone.
- Podawaj z sałatką i ketchupem lub sosem tatarskim Bacówka.
Pamiętaj, że każde śniadanie idealnie uzupełnia świeżo parzona, aromatyczna kawa. W Bacówce znajdziesz kawę mieloną Crema, która doskonale nadaje się do zaparzenia w klasycznej kawiarce, ciemno paloną kawę ziarnistą Italia doskonałą do ekspresu ciśnieniowego lub nieco bardziej delikatną Kawę ziarnistą Brazylia odpowiednią do ekspresu przelewowego.
Zainspiruj się produktami Bacówki i przekonaj się, że pyszne posiłki nie muszą być skomplikowane i wymagać całego dnia w kuchni.
Produkty użyte w przepisach znajdziesz w sklepach Bacówka lub zamówisz wygodnie online na www.sklep.bacowkatowary.pl