Majonez w Biedronce taniej niż zwykle. Nie przegap takiej okazji

Dodano:
Majonez na łyżce Źródło: Unsplash
W piątek 16 lutego sieć Biedronka oferuje majonez w bardzo dobrej cenie. Produkt ten jest idealnym dodatkiem do gotowanych jaj, sałatek i zimnych sosów. Trudno wyobrazić sobie bez niego Wielkanoc, dlatego warto odwiedzić dzisiaj popularny dyskont.

Na piątek 16 lutego sieć sklepów Biedronka przygotowała atrakcyjną ofertę na majonez dekoracyjny Winiary. 500 ml słoik tego sosu można będzie kupić za 6,99 zł. To o 36 proc. taniej niż zwykle, bo w ostatnich dniach cena regularna tego produktu wynosiła 10,98 zł.

Tani majonez w Biedronce – ile i dla kogo?

Promocję na tani majonez dekoracyjny Winiary Biedronka kieruje do swoich stałych klientów, a więc posiadaczy karty Moja Biedronka lub biedronkowej aplikacji. By kupić 500 ml słoik tego majonezu za 6,99 zł wystarczy więc przy kasie okazać się kartą lub zeskanować aplikację (aplikacja Biedronki jest do pobrania za darmo). Biedronka wprowadziła jednak limit na promocyjny majonez. Na kartę Moja Biedronka można kupić 1 słoik majonezu dekoracyjnego Winiary.

Ten sos uwielbiają Polacy

Majonez króluje na naszych stołach w Wielkanoc. Dekorujemy nim gotowane jajka, dodajemy do sałatki jarzynowej, a nawet do świątecznej babki. Jednak wiele osób nie wyobraża sobie codziennej kuchni bez tego popularnego dodatku. Bazujący na oleju i żółtkach majonez potrafi podnieść smak nie jednego sosu, pasty czy hamburgerów.

Jak najlepiej przechowywać majonez?

Ze względu na dużą zawartość tłuszczu, majonez jest produktem wrażliwym na warunki przechowywania. Najlepiej trzymać go w chłodnym miejscu, z dala od źródeł światła. Po otwarciu trzeba go zakręcić, wstawić do lodówki i zużyć w ciągu 2 tygodni. Czas przechowywania oryginalnie zamkniętego majonezu podany jest na opakowaniu.

Prosty sposób na domowy majonez

Ze względu na dość wysokie ceny, coraz więcej osób samodzielnie robi majonez. W tym celu wystarczy do wysokiego naczynia wbić jajko, dodać do niego trochę soku z cytryny, musztardy, soli i pieprzu. A następnie miksować całość, dolewając cienkim strumieniem olej. Na 1 jajko używa się ok. 1,5 szklanki oleju. Ważne jest by wszystkie składniki miały temperaturę pokojową i by miksować całość najpierw na najwyższych obrotach. Tu bardzo dobrze sprawdza się blender ręczny, który początkowo trzeba trzymać przy dnie, do czasu, aż powstanie gęsta, puszysta masa.

Źródło: smaki.pl, Biedronka
Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...