Biedronka rozdaje karpie za darmo. Brać może każdy, są dwa proste warunki

Dodano:
Świeży karp Źródło: Shutterstock / vivooo
Taka okazja przed świętami może się nie powtórzyć. Biedronka zaprasza klientów po darmowe karpie. Promocja trwa do wyczerpania zapasów.

To wielka gratka dla łowców okazji i tych, którzy chcą urządzić tradycyjne, ale tanie święta. Biedronka zaczyna nowy tydzień rozdawaniem karpia za darmo. Promocja obowiązuje jednak tylko przez dwa dni: w poniedziałek 15 grudnia i we wtorek 16 grudnia.

Jak dostać darmowego karpia w Biedronce?

Oferta Biedronki na darmowe karpie to promocja: 1+1 gratis. Dotyczy konkretnego produktu i jest to płat karpia świeżego ze skórą marki Marinero. Kilogram takiego karpia kosztuje w Biedronce 37,80 zł. Karp jest sprzedawany na tackach. Oznacza to, że jeśli włożysz do koszyka dwie takie tacki, jedna będzie darmowa.

Jest jeszcze jeden warunek: z promocji mogą skorzystać klienci, którzy mają kartę lub aplikację Moja Biedronka. Obowiązuje także limit: to maksymalnie 8 kg karpia (w tym połowa gratis) na konto Moja Biedronka. Warto wiedzieć, że promocja obowiązuje do wyczerpania zapasów.

To jednak nie wszystko. Biedronka ma w tym samym czasie druga, jeszcze lepszą ofertę skierowaną tylko do klientów, którzy posiadają aplikację Biedronki. A aplikacją można kupić 3 kilogramy tego samego karpia aż 65 proc. taniej.

Jak wykorzystać karpia?

Karp to jedna z najbardziej klasycznych ryb w polskiej kuchni. Odpowiednio przygotowany potrafi być delikatny, aromatyczny i bardzo uniwersalny, zarówno w wersji wigilijnej, jak i w codziennym wydaniu.

Najczęściej sięgamy po karpia smażonego – obtoczonego w mące lub bułce tartej, podawanego z cytryną. Karp smażony krótko na klarowanym maśle lub oleju rzepakowym traci swoją ciężkość i zyskuje przyjemną strukturę.

Bardzo popularną formą jest karp w galarecie, który świetnie sprawdza się na zimno. Delikatne mięso połączone z wywarem warzywnym, marchewką i natką pietruszki daje elegancką, świąteczną przystawkę. W podobnym duchu przygotowuje się karpia po żydowsku – na słodko, z rodzynkami, migdałami i cebulą, gdzie ryba nabiera zupełnie nowego charakteru.

Źródło: smaki.pl, Biedronka
Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...