Wielka obniżka ceny kawy Nescafé. Nie ma limitów, skorzystać może każdy

Dodano:
Kawa Źródło: Katarzyna Świerczyńska
Jedna z dużych sieci na tydzień obniżyła cenę jednej z najpopularniejszych kaw rozpuszczalnych. Można zrobić duże zapasy.

Po tanią kawę rozpuszczalną Nescafé zaprasza klientów sieć Dino. Czasu jest dużo, bo promocja trwa cały tydzień: od środy 29 października do wtorku 4 listopada. To dobra okazja, żeby uzupełnić zapasy takiej kawy i sporo zaoszczędzić, tym bardziej że kawa rozpuszczalna to nie tylko sposób na szybkie przyrządzenie ulubionego napoju, ale też wszechstronny dodatek do deserów i dań wytrawnych.

Jak kupić tanią kawę Nescafé w Dino?

Dino nie stawia żadnych warunków, nie wyznacza limitów, a to oznacza, że tańszą kawę Nescafé może kupić każdy. Promocja dotyczy konkretnego produktu: jest to kawa rozpuszczalna Nescafé Classic w słoiczkach po 200 g. Teraz można je kupić w Dino 24 proc. taniej, co daje cenę za słoiczek 24,99 zł (regularna cena tej kawy w Dino to 36,99 zł).

Jak prawidłowo przechowywać kawę rozpuszczalną?

Aby kawa rozpuszczalna na długo zachowała swój aromat i pozostała sypka, warto pamiętać o właściwym jej przechowywaniu. Kawę rozpuszczalną, należy przede wszystkim chronić przed dostępem powietrza i wilgoci, aby nie wietrzała i nie zbrylała się. Najlepiej trzymać ją w oryginalnych słoiczkach i pamiętać o porządnym ich zakręcaniu. Warto też zwrócić uwagę na to, aby nie otwierać słoiczka z taką kawą bezpośrednio nad parującą, gorącą wodą. Kawa, niezależnie od rodzaju, nie lubi też wystawiania na działanie światła.

Jak wykorzystać w kuchni kawę rozpuszczalną?

Kawa rozpuszczalna to nie tylko napój, ale też dodatek do aromatyzowania deserów. Można dodawać ją do kremów, ciast albo domowych lodów. Można aromatyzować nią tradycyjne tiramisu (maczać w kawie biszkopty) czy zrobić z jej dodatkiem pyszny tort kawowy (kawę można dodać do ciasta i do kremu). Kawę można dodawać także do koktajli czy owsianek.

Taka kawa może być też dodatkiem do dań wytrawnych. Świetnie nadaje się do podkręcania smaku i koloru różnego rodzaju pieczeni, ale też sosów mięsnych czy zup.

Źródło: smaki.pl, Dino
Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...