Płacisz za pięć, a kolejne pięć dostajesz za darmo. Lidl rozdaje popularny produkt
Duże sieci lubią przyciągać klientów promocjami z produktami w gratisie. Tym razem atrakcyjną promocję przygotował Lidl. Sieć przez kilka dni chce rozdawać cukier. To dobra okazja, żeby uzupełnić zapasy i sporo zaoszczędzić. Promocja obowiązuje przez trzy dni: od czwartku 16 października do piątku do soboty 18 października.
Jak dostać darmowy cukier w Lidlu?
Promocja Lidla na darmowy cukier to oferta 5+5 gratis. Dotyczy kilogramowych opakowań cukru marek Kuchnia Lidla oraz Polski Cukier. Można je w ramach promocji dowolnie łączyć, bo ich cena regularna jest taka sama: 2,89 zł za kilogram.
Aby móc skorzystać z promocji, trzeba mieć aplikację Lidl Plus (można ją pobrać za darmo). W aplikacji jest dostępny kupon, który należy aktywować i zeskanować przy kasie. Obowiązuje też limit: to 10 opakowań cukru (w tym pięć gratis) na jeden kupon.
Jak prawidłowo przechowywać cukier?
Cukier, podobnie jak sól, należy do tych produktów, które można przechowywać nawet latami. Możesz więc trzymać ten produkt jak długo, jak chcesz, jednak niewłaściwie przechowywany cukier może nabrać wilgoci i się zbrylić. Nie jest to jednak wada, która sprawia, że nie można go używać. Aby cukier pozostał sypki, należy go trzymać w suchym miejscu. Jeśli twoja kuchnia lub spiżarnia jest wilgotna, najlepiej przełożyć opakowania z cukrem do szczelnego pojemnika do przechowywania. Można także przesypać cukier do takich pojemników.
Co zrobić, jeśli cukier się zbryli? Są i na to sposoby. Możesz rozbić cukier na mniejsze kawałki i używać niczym cukru w kostkach. Niektórzy też ścierają taki cukier na tarce. Jest jeszcze jeden sprytny sposób. Zbrylony cukier przełóż do słoika, umieść w nim kawałek chleba i zakręć. Chleb sprawi, że bryłki znowu staną się sypkie. Potrzeba na to zwykle do 48 godzin.
Największym problemem dla cukru są szkodniki, przede wszystkim mole spożywcze. Jeśli mole zalęgną się w cukrze, nadaje się on do wyrzucenia.