Duża sieć rozdaje za darmo hiszpańską oliwę. Brać może każdy, a warunek jest jeden

Dodano:
Oliwa z oliwek Źródło: Pexels
To okazja dla osób, które lubią w kuchni sięgać po oliwę z oliwek. Darmową oliwę rozdaje jedna z dużych sieci.

Sieć Aldi zaczęła w swoich marketach hiszpański tydzień. To specjalna oferta na produkty, które kojarzą się ze zdrową i pełną wyrazistych smaków kuchnią hiszpańską. A w tej – nie może zabraknąć dobrej oliwy. Aldi postanowiło rozdawać ją za darmo. Zasady są proste, a czasu dużo, bo promocja trwa do soboty 27 września.

Jak dostać darmową oliwę w Aldi?

Oferta Aldi na darmową oliwę z oliwek to promocja: 1+1 gratis. Dotyczy konkretnego produktu i jest to oliwa z oliwek virgin marki Bellasan w butelkach po 750 ml. Regularna cena tego produktu to 34,99 zł – teraz taką kwotę zapłacisz za dwie butelki.

Aldi wprowadziło limit na zakupy oliwy z promocji: jeden klient może kupić maksymalnie 4 sztuki (w tym 2 gratis).

Jak prawidłowo przechowywać oliwę z oliwek?

Oliwa z oliwek jest doskonałym dodatkiem do sałatek i zimnych i przekąsek, ale nadaje się także do dań na ciepło. Można na niej również smażyć. Aby jak najdłużej zachowała swoją jakość i smak, warto wiedzieć, jak z nią postępować.

Oliwa z oliwek to delikatny produkt, który łatwo traci swoje właściwości, jeśli nie jest odpowiednio przechowywany. Jej największymi wrogami są światło, powietrze i wysoka temperatura.

Oliwę najlepiej trzymać w ciemnej butelce ze szkła (w takich oliwa jest najczęściej sprzedawana), która chroni przed działaniem promieni słonecznych. Unikaj przechowywania oliwy w plastikowych pojemnikach, bo może wchodzić w reakcję z materiałem i szybciej się psuć.

Optymalna temperatura przechowywania oliwy z oliwek to około 15–20°C, więc dobrze sprawdzi się ciemna szafka z dala od kuchenki, piekarnika czy kaloryfera. Lodówka nie jest najlepszym miejscem – oliwa mętnieje w niskiej temperaturze. Ważne jest z kolei szczelne zamykanie butelki, aby ograniczyć dostęp tlenu.

Źródło: smaki.pl, Aldi
Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...