Biedronka mocno obniżyła cenę jajek. Można wybierać, a limity są duże

Dodano:
Jajka Źródło: Pixabay / akirEVarga
Do końca tygodnia Biedronka zaprasza swoich klientów po tanie jajka. Można uzupełnić zapasy i sporo zaoszczędzić.

Jajka na jajecznicę, omlety, jajka na twardo i na miękko, jaja do ciast i deserów, do mięs i innych potraw. Ich zastosowanie w kuchni jest ogromne. W domach, w których gotuje się posiłki, jajka to zwykle jeden z podstawowych produktów, które zawsze muszą być pod ręką. Dobre jajka jednocześnie niemało kosztują. Dlatego oferta Biedronki na tanie jajka to okazja, aby zrobić zapasy i wydać mniej niż zwykle. Oferta ważna jest do końca tygodnia, czyli do soboty 7 czerwca.

Jak kupić tanie jajka w Biedronce?

Oferta Biedronki na tanie jajka dotyczy wszystkich jaj z chowu ściółkowego marki Moja Kurka. To jaja w mniejszych i większych opakowaniach, oraz jaja w różnym rozmiarze. Promocja to drugie, tańsze opakowanie 50 proc. taniej. Produkty w promocji można dowolnie łączyć.

Warunki oferty są proste. Aby kupić tanie jajka, trzeba posiadać kartę lojalnościową lub aplikację Moja Biedronka (są darmowe). Obowiązuje też limit: to cztery opakowania jaj w promocji dziennie (dwa w obniżonej cenie).

Jak prawidłowo przechowywać zapas jaj?

Jajka najlepiej przechowywać w lodówce, wówczas zachowają świeżość na dłużej (nawet 5 tygodni). Nie jest to jednak konieczne, jeśli np. nie masz tyle miejsca w lodówce. Do wielu wypieków też niezbędne są jaja w temperaturze pokojowej, więc osoby, które robią dużo ciast, często z tego powodu nie chłodzą jaj. Trzeba jednak pamiętać, że poza lodówką czas bezpiecznego przechowywania jaj się skraca. W temperaturze do 20 stopni Celsjusza to ok. 3 tygodnie, jeśli jest cieplej, należy przyjąć, że tylko tydzień.

Jeśli nie zużyjesz wszystkich jajek, są dwie metody, aby zachować je na dłużej, jeśli kończy się ich data przydatności. Po pierwsze ugotować – gotowane, nieobrane (i nieuszkodzone) jajka można przechowywać w lodówce tydzień. Po drugie – surowe jajka można zamrozić. Nie mrozi się jednak jaj w skorupkach. Można roztrzepać białka z żółtkami, albo mrozić osobno białka i żółtka. Surowe jaja można mrozić np. w woreczkach strunowych przeznaczonych do mrożenia żywności.

Źródło: smaki.pl
Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...