Lidl przez jeden dzień rozdaje cukier za darmo. Brać może każdy, warunki są proste

Dodano:
Cukier Źródło: Shutterstock / lumpy sugar
Aż pięć kilogramów darmowego cukru można zgarnąć w Lidlu. Trzeba się jednak spieszyć, bo promocja trwa tylko jeden dzień.

Cukier to produkt wszechstronny. W kuchni można wykorzystać go do słodzenia napojów, pieczenia ciast, do robienia przetworów czy doprawiania potraw. Promocja na darmowy cukier w Lidlu to okazja, aby zrobić zapasy i jednocześnie zaoszczędzić. Warto zapisać datę, bo oferta jest ważna tylko jeden dzień: w piątek 16 maja.

Jak dostać darmowy cukier w Lidlu?

Oferta na darmowy cukier to promocja 5+5 gratis. Dotyczy cukru kryształu w kilogramowych opakowaniach dwóch marek: Polski Cukier ora KuchniaLidla.pl. Aby skorzystać, wystarczy włożyć 10 dowolnych opakować do koszyka, a policzona zostanie połowa z nich (cena regularna opakowania cukru to 2,99 zł).

Lidl ma jednak warunek: skorzystać mogą posiadacze aplikacji Lidl Plus (aplikację każdy może pobrać za darmo). Jest też limit – wynosi on 10 opakowań cukru w promocji na jeden kupon dostępny w aplikacji.

Jak przechowywać cukier?

Cukier, podobnie jak sól, należy do tych produktów spożywczych, które nie mają daty trwałości. Możesz więc trzymać ten produkt jak długo, jak chcesz. Nie oznacza to, że nic z cukrem się nie może stać – niewłaściwie przechowywany cukier może nabrać wilgoci i się zbrylić. Nie jest to jednak wada, która sprawia, że nie można go używać. Co zrobić, aby cukier pozostał sypki? Przede wszystkim należy go trzymać w suchym miejscu. Jeśli twoja kuchnia lub spiżarnia jest wilgotna, najlepiej przełożyć opakowania z cukrem do szczelnego pojemnika do przechowywania. Można także przesypać cukier do takich pojemników.

Największym problemem dla cukru są szkodniki, przede wszystkim mole spożywcze. Jeśli mole zalęgną się w cukrze, nadaje się on do wyrzucenia, dlatego jeśli wiesz, że mole mogą się pojawić w twojej kuchni, najlepiej od razu zamknąć cukier w szczelnych pojemnikach.

Źródło: smaki.pl, Lidl
Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...