Dino na tydzień mocno obniża cenę wszystkich majonezów. Można zrobić zapasy na święta

Dodano:
Majonez Źródło: Shutterstock / New Africa
Bez majonezu trudno wyobrazić sobie tradycyjną Wielkanoc. I chociaż do świąt zostało jeszcze kilka tygodni, to sklepy już nimi żyją. Teraz z ofertą na tani majonez wychodzi Dino, a wybór jest duży.

Tani majonez to jedna z ofert, którą przez najbliższy tydzień chce przyciągnąć klientów sieć Dino. Promocja jest warta uwagi, tym bardziej że Wielkanoc za pasem. To dobra okazja, żeby już zacząć robić świąteczne zapasy, ale nie tylko. Majonez ma szerokie zastosowanie w kuchni i można go na wiele sposobów wykorzystywać w codziennym menu.

Jak kupić tani majonez w Dino?

Dino w najnowszej gazetce, która obowiązuje od środy 26 marca do wtorku 1 kwietnia, informuje o dwóch ofertach na tani majonez. Pierwsza z nich to obniżka ceny majonezu Winiary w dużych słoikach o pojemności 0,7 l. Jeśli kupi się dwa słoiki, cena zamiast 14,99 zł, wyniesie 11,99 zł sztukę. Dino nie podaje żadnych innych warunków, ani nie informuje o limitach. To oznacza, że można kupić ten majonez taniej, a wystarczy jedynie włożyć do koszyka parzystą liczbę słoików.

To jedna nie wszystko. Druga promocja obejmuje wszystkie majonezy regionalne: będą one teraz 20 proc. tańsze. Na liście przecenionych majonezów są m.in. popularny majonez Kielecki, ale też Pomorski, Świdwiński czy Kętrzyński. W tym przypadku Dino nie stawia żadnych warunków ani limitów na zakupy.

Jak wykorzystać majonez?

Majonez to prosty sos na bazie żółtek i oliwy, który jest tradycyjnym dodatkiem do wielkanocnych dań takich jak jajka czy sałatka jarzynowa. Majonez jest sosem, który można kłaść na kanapki, do burgerów, robić na jego bazie sosy sałatkowe, kanapkowe czy sosy do mięs. Ale nie tylko – majonez jest ważnym dodatkiem do niektórych wypieków, np. baby majonezowej.

Jak przechowywać majonez?

Majonez należy przechowywać w lodówce, w zamkniętym słoiku i zużyć przed datą podaną na opakowaniu. Majonez jest produktem, którego się nie mrozi, ponieważ ten proces sprawi, że straci swój wygląd i konsystencję.

Źródło: smaki.pl, Dino
Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...