Dino na cały tydzień mocno obniżyło cenę dobrego masła. Można zrobić oszczędne zapasy

Dodano:
Masło Źródło: Shutterstock / banu sevim
Nowa gazetka promocyjna Dino ucieszy tych, którzy szukają oszczędności w codziennych zakupach, a tanie masło może być tym, co do marketów przyciągnie tłumy.

Promocje na tanie masło w marketach są tym, o czym rozmawia się podczas osiedlowych ploteczek i nierzadko powodem, aby ruszyć na zakupy. Wysokie ceny masła sprawiają, że to produkt coraz bardziej luksusowy, jednak w wielu domach bez masła nie ma codziennego przygotowywania posiłków. Masło do kanapek, masło do smażenia, masło do gotowania i masło do pieczenia. Zastosowań jest dużo, bo masło rewelacyjnie podbija smak potraw. Najnowsza gazetka Dino kusi promocją na tanie masło znanej marki. Warto dodać, że wszystkie promocje, w tym ta na masło, obowiązują cały tydzień: od środy 12 lutego do wtorku 18 lutego.

Jak kupić tanie masło w Dino?

Promocja w Dino to oferta na Masło ekstra łaciate marki Mlekpol w kostkach po 200 g. Regularna cena tego masła to 9,49 zł. Teraz można je zgarnąć dużo taniej, a dokładnie po 5,99 zł za kostkę. Jest jeden warunek: cena jest niższa, przy zakupie trzech sztuk. Jednocześnie Dino nie podaje żadnych limitów.

Nie tylko tanie masło w Dino

Warto zwrócić uwagę, że nie tylko masło, ale inne smarowidła są przez najbliższe siedem dni dużo tańsze w marketach Dino. To np. margaryna Delma w półkilogramowym opakowaniu. Teraz kosztuje 4,49 zł (zamiast 5,19 zł). W promocji jest także margaryna Optima Cardio marki Bunge w pudełku 400 g. Kosztuje teraz mniej niż 10 zł, a dokładnie 9,96 zł (zamiast 13.99 zł).

Jak przechowywać masło i margarynę?

Masło i magarynę należy przechowywać w lodówce i zużyć zgodnie z datą podaną na opakowaniu. Przy czym masło, które jest na bieżąco zużywane, można przechowywać w temperaturze pokojowej w zamkniętej maselniczce (masło nie lubi światła).

Tłuszcze typu masło i margaryna można także mrozić. To okazja, aby zachować zapasy i zużywać je, kiedy będą potrzebne. W przypadku masła, warto podzielić je na mniejsze porcje (np. po 50 g). To ułatwia rozmrażanie i porcjowanie tłuszczu, szczególnie w sytuacji, kiedy używasz go do pieczenia czy gotowania. Trzeba jednak pamiętać, że masło powinno być mrożone w pojemnikach lub torebkach, dzięki czemu nie będzie chłonęło innych zapachów. Masło można przechowywać w zamrażarce ok. trzech miesięcy.

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...