Biedronka rozdaje dobre mięso. Aby skorzystać, trzeba się spieszyć

Dodano:
Piersi z kurczaka Źródło: Pexels / Towfiqu barbhuiya
Darmowe filety z kurczaka albo karkówka na grilla za pół ceny. To dwie oferty, na które warto zwrócić uwagę przed weekendem w sieci Biedronka. To dobra okazja, aby zrobić zapas taniego mięsa na obiady lub na grilla.

Przyprawiona karkówka wieprzowa, idealna na grilla, albo duża paczka filetów z piersi z kurczaka. Te dwa produkty są teraz w Biedronce dostępne w bardzo dobrych promocjach. Trzeba się jednak spieszyć, ponieważ Biedronka rozdaje darmowe filety z kurczaka jeszcze tylko w piątek (12 lipca), a promocja na karkówkę trwa jedynie do soboty (13 lipca).

Darmowe mięso w Biedronce – jak dostać filety z kurczaka?

Filety z piersi kurczaka do 12 lipca są w promocji 1+1 gratis. Oferta dotyczy paczkowanego mięsa marki Kraina Mięs. Kilogram filetów w dużych opakowaniach (tzw. Mega Paka) kosztuje 23,90 zł. Przy zakupie dwóch opakowań, drugie jest darmowe.

Biedronka wprowadziła limit na mięso, a to oznacza, że można kupić dwa opakowania podczas jednej transakcji (w tym jedno będzie policzone jako gratisowe). Nie ma tu jednak wymogu posiadania karty Moja Biedronka czy aplikacji. To oznacza, że w praktyce można kupić więcej mięsa, musi być ono jednak osobno skasowane.

Filety z kurczaka można wykorzystać na wiele sposobów, zrobić z nich zrobić na przykład pyszne kotlety albo obiadowe mięso zapiekane z dodatkami. Takie mięso jest także idealne jako dodatek do makaronów, a usmażone lub upieczone można dodawać do sałatek. Filety z kurczaka można także zamrozić.

Karkówka na grilla za pół darmo w Biedronce

Do soboty (13 lipca) można skorzystać z atrakcyjnej oferty na karkówkę grillową Czas na Grill Mega Paka. Mięso kosztuje o połowę taniej. Cena regularna to 29,99 zł, teraz można kupić tę karkówkę za 14,99 zł. Aby skorzystać z promocji trzeba mieć kartę Moja Biedronka, jednak nie ma limitów dotyczących ilości zakupionego mięsa.

Karkówka oferowana w promocji jest już doprawiona i można ją bezpośrednio kłaść na ruszt, ale takie mięso można także usmażyć na patelni w domu.

Źródło: smaki.pl, Biedronka
Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...