Lidl rozdaje czekolady Milka za darmo. Trzeba się spieszyć

Dodano:
Kobieta jedząca czekoladę Źródło: Shutterstock / ViDI Studio
To gratka nie tylko dla czekoladoholików. Lidl w piątek 12 kwietnia będzie rozdawał czekolady Milka za darmo. Są warunki, ale... bardzo przyjemne.

Lidl kusi swoich klientów ofertami z rozdawaniem gratisów. Koniec tego tygodnia to między innymi darmowe jajka, darmowe mleko czy darmowe maliny mrożone. My jednak zwróciliśmy uwagę na promocję na czekolady Milka 2+2 gratis.

Jak dostać darmowe czekolady Milka w Lidlu?

Aby skorzystać z oferty i dostać dwie darmowe czekolady, trzeba kupić dwie dowolne czekolady Milka w gramaturze 81-100 g. To oznacza, że jeśli w piątek 12 kwietnia włożysz do koszyka cztery czekolady Milka, zapłacisz tylko za dwie. W ofercie są między innymi klasyczna Milka mleczna, ale też Milki z różnymi nadzieniami, np. czekolada z nadzieniem z ciasteczkami Oreo.

Z promocji mogą skorzystać posiadacze aplikacji Lidl Plus – taką aplikację można ściągnąć za darmo na swojego smartfona. Aby dostać darmowe czekolady Milka, trzeba najpierw aktywować kupon w aplikacji.

Jak przechowywać czekoladę?

Jeśli nie należysz do osób, które zjadają czekolady niemal od razu (założymy się, że jesteś w mniejszości), warto pamiętać o odpowiednim przechowywaniu tabliczek. Czekolady nie przechowuje się w lodówce, to najczęstszy błąd, jaki jest w tym przypadku popełniany. Czekolada, także ta z nadzieniem, powinna być przechowywana w temperaturze między 12 a 20 stopni Celsjusza. Jeśli otworzysz czekoladę i nie zjesz jej od razu, trzeba pamiętać, że czekolada jest bardzo wrażliwa na takie czynniki jak światło, wilgoć i zapachy. Dlatego należy ją przechowywać w ciemnym i suchym miejscu, wówczas na dłużej zachowa swój smak, teksturę i aromat. Otwarta czekolada w lodówce pełnej jedzenia, to najgorszy wybór – tabliczka bardzo szybko „złapie” obce zapachy i zamiast czekolady mlecznej, możesz mieć wrażenie, że jesz czekoladę o zapachu kiełbasy czy szynki.

Jeśli chcesz kupić czekoladę na zapas zawsze dobrym wyborem będą klasyczne czekolady: gorzkie, mleczne czy białe, ponieważ takie można wykorzystać również do robienia deserów, w tym kremów i ciast na bazie czekolady.

Źródło: smaki.pl, Lidl
Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...